Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

MLL Oulunkylän harrastuksissa musiikin ja liikkeen iloa

ukulelen soittajia

Muskareista yksi suosituimpia on ukulele-muskari. Tiesitkö, että lapsella ei välttämättä tarvitse olla omaa ukulelea, kun harrastuksen aloittaa? Ukulelen voi tarvittaessa lainata yhdistykseltä. Kuva: Paula Nuorteva

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Oulunkylän paikallisyhdistys tarjoaa monenlaisia harrastuksia muskarista joogaan.

Musiikkipedagogi Minttu Kruusi toimii MLL Oulunkylän muskarin vetäjänä. Hänellä on 14 vuoden kokemus muskarien opettajana, ja ennen musiikkipedagogiopintoja peräti 19 vuoden työkokemus lastentarhanopettajana. Kruusille on tärkeää, että lapset kokevat hänen olevan helposti lähestyttävä ja turvallinen. 
-Toisten ihmisten ja ennen kaikkea lasten kohtaaminen on minulle yksi työni tärkeimmistä asioista hyvän pedagogiikan lisäksi, Minttu kertoo.
-Minulle on tärkeää johdattaa lapset musiikin upeisiin seikkailuihin ja saada lapset löytämään ja nauttimaan musiikin erilaisista mahdollisuuksista laulaen, leikkien, loruillen, liikkuen ja tanssien sekä tietysti kuunnellen. 

Työssään Minttu on kehittänyt varhaiskasvatuksesta tuttua tarinallista leikkiä myös muskarin työkaluksi. Isommat muskarilaiset pääsevät itse vaikuttamaan koko muskarikauden kestävän tarinan juonen jännittäviin ja hauskoihin käänteisiin.

Lastentanssista ja joogasta iloa oman luovan liikkeen voimasta

Vera Nevanlinna on opettanut usean vuoden ajan tanssia ja joogaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Nevanlinna on koulutukseltaan tanssitaiteen maisteri ja hän on myös koulutettu joogaohjaaja. Hän vetää MLL Oulunkylän lapsijoogaa.

Opettajana Vera Nevanlinna kuvailee olevansa läsnä oleva, intuitiivinen, heittäytyvä ja kannustava. Nevanlinna kertoo, että hänelle tärkeää olla läsnä olevassa vuorovaikutuksessa lapsen kanssa. Tärkeää on myös se, että lapsi saa löytää tanssimisen riemun ja oman, luovan liikkeen sekä mielikuvituksen voiman. Syksyllä MLL Oulunkylä järjestää sekä perinteisiä harrastuksia että mahdollisesti lisää joogatunteja ala-asteikäisille koululaisille. Lisätietoja ja ohjeet ilmoittautumiseen saat MLL Oulunkylän www-sivuilta: https://oulunkyla.mll.fi/ .

Teksti: Pinja Hentunen
Kuvat: Paula Nuorteva

Share