Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylän kirkko puretaan

Oulunkylän kirkko

Oulunkylän kirkko. Kuva: Susan Wilander

Oulunkylän kirkko tullaan todennäköisimmin purkamaan. Teinintiellä sijaitsevan 50-vuotiaan rakennuksen on kuntokartoituksen mukaan todettu olevan elinkaarensa päässä.
– Tässä vaiheessa seurakuntaneuvosto on osaltaan päättänyt kirkosta luopumisesta. Taustana on se, että kuntokartoituksen perusteella kirkko tarvitsee mittavan peruskorjauksen, tai mahdollisesti jopa uudisrakennuksen vanhan tilalle. Investointi olisi raskas ja siihen tämänhetkisten talousennusteiden valossa on hankala sitoutua, etenkin, kun kirkko sijaitsee vuokratontilla, jonka vuokra-aika on umpeutumassa. Edessä on siis myös mahdollinen tonttivuokran nousu. Seuraavassa vaiheessa asia käsitellään seurakuntayhtymän yhteisissä luottamuselimissä. Tässä vaiheessa kuullaan myös mm. Museovirastoa, Oulunkylän kirkkoherra Ulla Kosonen kertoo.

Kirkon purkupäätöstä vauhdittaa siis myös Helsingin kaupungilta vuokratun tontin vuokrasopimuksen päättyminen vuoden 2025 lopussa.
– Seurakunta esittää myös tontista luopumista vuokrasopimuksen päättyessä. Kirkon tilalle yhtenä vaihtoehtona esitettyä kerrostaloa, jossa olisi myös seurakunnan toimitiloja, ei edistetä. Toimitilojen osalta kartoitetaan alueella muita vaihtoehtoja, mahdollisesti yhteistyössä eri tahojen kanssa. Myös Oulunkylän vanhan kirkon käyttömahdollisuuksia kehitetään, Ulla Kosonen kertoo. Toiminta kirkossa jatkuu vuoden 2025 lopulle.

Aiheesta järjestettiin keskustelutilaisuus 5.5.2022.
-Keskustelutilaisuus sujui hyvässä hengessä. Paikalla olijoiden lisäksi tilaisuus striimattiin ja myös tätä kautta oli osallistujia. Kysymykset koskivat toiminnan järjestämistä kirkosta luopumisen myötä, esim. kuorojen ja konserttien sekä lasten ja perhetoiminnan sekä yhteisöruokailuiden osalta. Kysymyksiä ja ajatuksia koottiin. Ensi talvena etsitään vaihtoehtoja, ja järjestetään myös uusia keskustelutilaisuuksia, Ulla Kosonen kertoo.

Teksti ja kuva: Susan Wilander

Share