Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Pakilat, Uutiset

Puutarhat kutsuivat kävijöitä

avoimet puutarhat

Monica Hansténin puutarhassa loistavat rakkaudella vaalitut kärhöt. Monican puutarha oli yksi monista alueellamme tapahtumaan osallistuneista puutarhoista. Kuva: Susan Wilander

Tämän vuoden Avoimet puutarhat -tapahtuma pidettiin 7.8. Mukana oli ennätysmäärä – yli 850 – puutarhaa ympäri Suomea. Oulunkyläinen vieraili ihailemassa puutarhojen loppukesän loistoa useissa alueemme kohteessa.

Avoimissa Puutarhoissa pääsee vierailemaan hyötypuutarhoissa, joissa kypsyy satoa sekä ihastelemaan elokuisia koristepuutarhoja lukuisine perennoineen ja kukkivine kesäkukkineen. Mukana on siirtolapuutarhoja, yksityisiä pihoja sekä puutarhanähtävyyksiä.

Puutarhat ilmastonmuutoksessa

Tapahtuman yhteinen eurooppalainen teema on Puutarhat ilmastonmuutoksessa. Teema kannustaa miettimään ja vaihtamaan ajatuksia puutarhojemme vaikutuksista ilmastonmuutokseen. Puutarhaharrastajat voivat iloita siitä, että puutarhat edistävät luonnon monimuotoisuutta ja hidastavat monin tavoin ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia.

Vie ystävä puutarhaan!

Puutarhaliitto ry kannusti ottamaan ystävän mukaan kesän puutarhavierailuille. Moni ystävyys on jäänyt parin viime vuoden aikana tauolle. Puutarhassa sen voi jälleen elvyttää. Puutarhoissa ja puistoissa löytyy aina luontevia ja luonnollisia keskusteluaiheita samanhenkisten ihmisten seurassa.

Tapahtumaan osallistuvat puutarhat löytyvät joka vuosi www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilta osoitteineen ja kuvauksineen. Tapahtuman järjestivät 11. kerran Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti, Martat ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.

Teksti ja kuva: Susan Wilander

Share