Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

Kylätapahtumaa oli kaivattu

Pakilan kylätapahtuma Aurorat kuva Marja-Leena Tuominen ja Jaana Vuorinen

Aurorat olivat itse leiponeet toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia. Asiakkailla oli suorastaan valinnan vaikeutta. Kuva: Marja-Leena Tuominen ja Jaana Vuorinen.

Pakilan perinteinen koko perheen Kylätapahtuma päästiin järjestämään taas kahden koronavuoden jälkeen syyskuun alussa. Raikas syyssää ja monipuolinen ohjelma houkuttelivat paikalle tuhatkunta kävijää. Tapahtuma todisti, että yhteisöllisyys on voimaa ja että ihmiset kaipaavat mukavaa yhdessäoloa.

Tapahtumapaikaksi oli vaihtunut uusi, hieno Pakilanpuiston koulu, jonka piha täyttyi heti kymmeneltä lapsista ja aikuisista. Luvassa oli iloista toimintaa ja markkinatunnelmaa. Hevosajelut, hali- ja vetokoirat, eko-onginta ja varsinkin taikuri Sami Paavolan uskomattomat temput saivat innostuneen vastaanoton perheen pienimmiltä. Myös Pakilan voimistelijoiden nuorten tanssiesitys ihastutti katsojia.

Aikuisia kiinnosti erityisesti suositun historioitsijan Teemu Keskisarjan esitelmä Hattujen sodasta ja Tuomarinkylän taistelusta. Keskisarja on asunut Paloheinässä viisitoista vuotta ja Pakila-Seura valitsi hänet tapahtuman yhteydessä vuoden pakilalaiseksi 2022. Keskisarja kiitti tunnustuksesta ”kotiseutunsa ihmisiä”.

Suuri ponnistus paikallisilta toimijoilta

Tapahtuman letkeästä tunnelmasta ja musiikista vastasivat pihalla Pakilan Pelimannit ja Baggböle Big Bänd ja ruokasalissa pianisti Sergei Sokolev. 

Ulkona tulee nälkä ja siihen oli varauduttu. Pihalla oli tarjolla maistuvaa kasviskeittoa ja ohukaisia sekä grillimakkaraa. Sisällä ruokasalissa tarjoilusta vastasi Aurora Cafe, jonka pöydät notkuivat herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia.

Kävijöillä oli myös mahdollisuus tutustua sähkö- ja tavarapyöriin, joita alan yrittäjät olivat tuoneet testattaviksi. Asia kiinnosti monia, mahdollisesti pyörän hankintaa suunnittelevia. Myös rullahiihtoa oli mahdollisuus kokeilla.

Kylätapahtuma on suuri ponnistus, johon osallistuu lukuisia paikallisia järjestöjä ja yrityksiä. Vetovastuuta kantaa Lions Club Helsinki/Aurora. Aurorat pyörittivät tapahtumassa kahvilaa ja myivät arpoja. Kaikki nämä tuotot ohjataan lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen.

Lions Club Helsinki/Aurora ry Aurorat ovat naisklubi, joka toimii Itä- ja Länsi-Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen alueilla. Toimimme hyvässä Lions-hengessä alueemme lasten, nuorten, seniorien ja apua tarvitsevien hyväksi. Vaalimme keskuudessamme ystävyyttä ja yhteisymmärrystä ja pyrimme kehittämään jatkuvasti toimintaamme. Mikäli kiinnostuit meistä, ota yhteyttä nettisivujemme tai facebookin kautta.  

Teksti: Päivi Suorsa-Jäppinen

Kuvat: Marja-Leena Turunen ja Jaana Vuorinen

Share