Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi: Tervehdys Oulunkylä-Seurasta

liito-orava kuva Tuomas Lahti

Tuusulantien bulevardia ennakoiden

Suunnitelmat muuttaa Tuusulanväylä kaupunkibulevardiksi rakentamisineen on saanut väylän varren kaupunginosayhdistykset yhdessä pohtimaan sen vaikutuksia asuinympäristöjen tulevaisuuteen ja rakentamaan dialogia kaupungin suuntaan. Seura on nostanut esiin mm. liikenteen kasvun ja päästöt, seuraukset Kustaankartanon ympäristölle ja huolen Patolanmetsän kaventumisesta. Mukavaa tietysti, jos tien varteen syntyy viihtyisiä koteja uusille asukkaille. Pidimme syyskuussa aiheesta avoimen tilaisuuden, mutta kaupunki vastasi valitettavasti kutsuun kielteisesti. Emme lannistu.

Oulunkyläntien asemakaavaehdotus esillä

Tarkennettu suunnitelma sisältää myönteisiä muutoksia, joita asukkaat ja seura olivat nostaneet esille. Seurahuoneen historiallinen kulttuuriympäristö huomioidaan paremmin, kun parkkitalo siirtyy tien toiselle puolen ja tilalle rakennetaan koulu. Viheraluetta säästyy aiempaa esitettyä enemmän ja asuinrakennusten korkeuksia tien eteläpuolella on madallettu. Koirapuisto kuitenkin häädetään kauas pois Jokiniementien alkupäähän. Katso tarkemmin ja kommentoi 21.10. mennessä kaupungin sivuilta https://kartta.hel.fi/ ja näpäytä Oulunkyläntietä.

Oulunkylä-päivä juhlisti suvea

Pitkän tauon jälkeen toteutui kesäkuussa Oulunkylän kyläjuhla -tapahtuma seuran johdolla. Suurkiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille, olitte yhdessä luomassa viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä kaupunginosaamme, samalla ylläpitämässä ja kehittämässä tätä juhlaperinnettämme! Yllättävästä sadesäästä huolimatta oli tunnelma jatkoineen mahtava.

Asukasilta ke 23.11. Tervetuloa!

Viimeisimmät asukasillat ovat liittyneet kaavoitukseen ja syystä. Nyt on kiinnostavasti lähiluonto esillä liito-oravateemalla kaavoitusta sivuten. Maakaasuputken v. 2019 linjaus läpi Patolanmetsän ytimen olisi tuhonnut tärkeän virkistys- ja luontoalueen. Seura ja asukkaat ehdottivat vaihtoehtoista linjausta ulkoilutietä myöten, mutta meitä ei kuunneltu. Liito-oravan esiintyminen kuitenkin muutti reitin ja järki voitti. Ilta aiheesta peruuntui v. 2020 terveystilanteen vuoksi.

Asukasillassa liito-oravien asiantuntija kertoo tästä mielenkiintoisesta pikkunisäkkäästä. Samalla julkistamme Vuoden 2022 oulunkyläläisen. Jatkamme seuran syyskokouksella: tule mukaan päättämään seuran ensi vuoden toiminnasta ja valitsemaan luottamushenkilöt sitä toteuttamaan.

Tule mukaan seuran toimintaan!

Liity jäseneksi ja tue seuran työtä ja painoarvoa. Puuhaakin löytyy mm. tilaisuuksissa tarvitaan järjestelijöitä, kotisivumme kaipaa ylläpitäjää ja kehittäjää, joulun alla tarvitaan kuusenmyyjiä pariksi tunniksi kerrallaan, johtokuntaankin mahtuu. Tavataan Seurahuoneella ke 23.11. klo 18!

Teksti: Erwin Woitsch, puheenjohtaja erwin@woitsch.com

Kuva: Tuomas Lahti

Share