Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Ketuille lähiluonto on tärkeä

partio ketut kuva Aino Pulkkinen

Ketut metsäretkellä. Kuva: Aino Pulkkinen.

Ketut on partiolippukunta Oulunkylän Käskynhaltijoiden sudenpentulauma, jonka tokaluokkalaiset jäsenet tapaavat partiokokouksessa viikoittain. Kokouksissa suoritetaan erilaisia taitomerkkejä, jotka partiossa tunnetaan nimellä sudenpennun jäljet. Tänä syksynä Kettujen kokouksissa syvennytään luonnonsuojeluteemaan, kun ryhmä suorittaa Ilmastosankari-jälkeä. Ryhmä halusikin jakaa Oulunkyläisen lukijoille ajatuksiaan partiosta ja luonnonsuojelusta.

Partiolaiset kunnioittavat luontoa

Partiolaiset liikkuvat ja retkeilevät paljon luonnossa ja partiolaisille on tärkeää luonnon kunnioittaminen ja suojeleminen, kertoo tokaluokkalainen Niilo. Luonto on läsnä lähes kaikessa partiotoiminnassa, siellä mm. leikitään, veistellään ja tehdään ruokaa retkikeittimellä, kertovat Ruu ja Tuisku.  Ryhmä toteaa yksissä tuumin myös, että partiossa opitaan paljon luonnosta.

Lippukunnan sudenpennut ovat edellisenä viikonloppuna viettäneet yhden yön sudenpenturetkellä Oulunkyläläisessä lähimetsässä telttaillen. Telttayö, jolle osallistui myös sudenpentujen vanhempia, oli sudenpennuille perheineen jännittävä ja hauska kokemus.

Lähiluonnosta on moneksi

Oulunkylän parhaiksi luontokohteiksi ryhmä nimeää Taivaskallion, Vantaanjoen ja Patolan metsät sekä Pikkukosken. Jalo kertoo tietävänsä Oulunkylässä myös hyvän vadelmapaikan, ja käyvänsä välillä Vantaanjoella kalassa. Niilo iloitsee myös Oulunkylän hyvistä pyöräilyreiteistä, joita pitkin luontokohteisiin pääsee kauemmaskin. Oulunkylän luonnossa lapset ovat myös bonganneet kaikenlaisia eläimiä siilistä peuraan ja käpytikkaan. Lian pihalla vierailee usein kaksi rusakkoa, jotka ovat saaneet nimekseen Kaija Koo ja Vesala.

Ryhmän miettiessä parhaita asioita luonnossa moni mainitsee leikkimisen ja retkeilyn. Aava kertoo pitävänsä luonnon tuoksusta, ja Helmin mielestä parasta on metsien raikas ilma. Ilmari puolestaan kertoo pitävänsä sienistä, paitsi kärpässienistä ja lehmäntatista.

Oulunkyläläistä luontoa suojelemassa

Ketut-ryhmän toive oulunkyläläisen luonnon tulevaisuudelle on selkeä: säilytetään metsät, eikä rakenneta lisää taloja. Luonnon suojelemisen kannalta tärkeiksi toimiksi ryhmä nimeää jalankulun ja pyöräilyn autoilun sijasta sekä kierrätyksen ja roskien lajittelun. Ryhmä toivoo myös, että kasvien annettaisiin kasvaa rauhassa, eikä ympäristöä roskattaisi.  Luonnonvaraisille eläimille ei myöskään tule antaa niille sopimatonta ruokaa.

Ketut-lauma kannustaa kaikkia liikkumaan luonnossa ja toivottaa iloista syksyä ja mukavia luontohetkiä Oulunkyläisen lukijoille!

Teksti ja kuvat: Aino Pulkkinen, laumanjohtaja, Oulunkylän Käskynhaltijat

Share