Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylä-Seuran blogi: Hyvät oulunkyläläiset – bästa åggelbybor!

ERwin Woitsch

Erwin Woitsch

Edessä häämöttävä Oulunkylän keskustan vuosia kestävä rakentamisajan myllerrys, melu ja liikenne tulevat kysymään asukkaiden hermoja ja häiritsemään asumista. Koetetaan sietää sitä ja toivotaan, että toteutuksesta tulee viihtyisä, toimiva ja kestävä. Yritetään vielä kaavan suunnitteluvaiheissa vaikuttaa lopputulokseen!

Oulunkylä-Seura kuten muutkin Helsingin kaupunginosayhdistykset tekevät tärkeää työtä, kun mm. ottavat kantaa alueittensa tulevaisuuteen, järjestävät asukasiltoja ja kyläjuhlia sekä tallentavat historiaa. Toivon, että mahdollisimman moni asukas liittyisi omaan kaupunginosayhdistykseensä, osallistuisi sen toimintaan tai vain jäsenyydellään antaisi yhdistykselle tukensa. Yhdessä teemme Oulunkylästäkin viihtyisämmän ja toimivamman. Toivotetaan myös uudet asukkaat, tulevat oulunkyläläiset, myös valtakunnan rajojen tuolta puolen tervetulleiksi. Eikä vain työvoimapulaa paikkaamaan vaan täällä elämään ja viihtymään, asettumaan ja tulevaisuuttamme vahvistamaan.

Olen ollut seuran toiminnassa mukana yli 20 vuotta, koronan takia palasin puheenjohtajatehtävään vielä täksi vuodeksi. On ollut mielenkiintoista seurata kaupunginosamme kehittymistä aina yhdeksänvuotiaasta asti. Olen monen muun lailla kokenut iloa uuden hyvän syntymisestä, mutta myös surua vanhan arvokkaan ja toimivan menettämistä. Erityistä mielihyvää olen kokenut, kun asukkaat ovat yhdessä kohdanneet ja ottaneet osaa Oulunkylän toimintaan ja sen tulevaisuuteen. Seura haluaa jatkossakin antaa tähän mahdollisuuksia.

Kaupunginosallamme, joka ei muuten koskaan ole ollut lähiö, on pitkä rikas historia. Tätä seura on pyrkinyt tallentamaan. Omaa asuinpaikkaansa pystyy ymmärtämään ja kokemaan sen laajemmasta perspektiivistä, kun tietää myös sen menneestä elämästä. Julkaisumme ja kotikaupunkipolkuoppaamme sisältävätkin mielenkiintoista alueen historiaa. Uusinta Oulunkylä-kirjaamme on myynnissä Mustapekassa, vanhempaa ja polkuopasta on jaossa kirjastossa joulun jälkeenkin – olkaa hyvät!

Valtaosa meistä viettää jollakin tapaa joulua. Lapsuuden jouluista olemme ottaneet parhaat palat nykyeloon ja luomme myös uusia perinteitä.  Seurakunta tarjoaa tilaisuuksia laulaa joulun lauluja. Monen jouluun kuuluu myös joulupuu, koristeltu kuusi. Seura myy Ogelissa joulun alla laadukkaita kuusia, jatkaen Lions-klubin perinteitä. Ostamalla kuusen tuet niin seuran toimintaa kuin jakamiamme koululaisten stipendejäkin. Tervetuloa kuusta valitsemaan.

Vihdoin väistyvänä puheenjohtajana toivotan lukijoille hyvää joulun aikaa ja elämän iloa uudelle vuodelle 2023! Jag önskar alla våra läsare god jul och ett nytt år 2023 fylld av livsglädje!

Erwin Woitsch puheenjohtaja

Share