Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Puukoulu – Pieni Kulttuuritalo

Pieni Puukoulu keitto kuva Marja Markko

Kuva: Marja Markko.

Osoite: Teinintie 8 a, 00640 Helsinki

Liikenneyhteydet: Käskynhaltijantien ja Mäkitorpantien sekä linjan 550 busseilla. Omalla autolla – kadunvarteen voi pysäköidä.  Puukoulu on Oulunkylän uuden kirkon naapurissa, keltainen puurakennus.

Avoinna: Vain keskiviikkoisin klo 11-15 joulukuun puoleenväliin asti. Keittoa saa klo 14 asti.  Toiminta jatkuu taas tammikuussa keskiviikkoisin.

Hinnat: Keiton hinta on 6,- ja sisältää itse leivottua leipää ja levitettä. Kahvit ja tee 2, – 2,50 sekä kakkupalat 1,50 – 3,00.  Maksaa voi käteisellä tai MobilePay -sovelluksella.

Tilat: Hirsiseinäinen avara sali, jossa useita pöytäryhmiä.  Kengät jätetään kiltisti eteiseen. Vanhan koulurakennuksen henki on todella tallella ja rauhallinen tunnelma houkuttaa istumaan ihan rauhassa nauttien ateriasta.

Ruoka: Viikottain vaihtuva kasviskeitto, joka on gluteeniton ja usein maidoton muttei välttämättä vegaaninen. Lisäksi paikalla leivottuja isoja keksejä ja pari erilaista kakkua. Minä sain lautasellisen pehmeää ja juustoista tomaattikeittoa sekä todella hyvää leipää. Jälkkäriksi ostin kupin teetä ja maukkaan portugalilaisen vaniljaleivoksen. Olin paikalla lounasajan loppupuolella, joten tilaa oli hyvin. Henkilökunnalla oli aikaa jutella ja kertoa talon toiminnasta.

Yhdistys: Oulunkylän Seurakunnan Siirtolayhdistys ry (OSSY) on vuonna 1958 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, joka toimii taloudellista voittoa tavoittelematta. Yhdistys ylläpitää Elämännokka -leirikeskusta Sammatissa sekä on järjestänyt Lasten Kesäakatemiaa jo 25 vuoden ajan. Puukoululla toimii myös kutomakerho sekä erilaisia liikuntaryhmiä aikuisille ja lapsille. Tiloja voi vuokrata myös yksityistilaisuuksiin.

Puukoululla on vuoden aikana runsaasti erilaisia tapahtumia, jotka ainakin itseltäni ovat jääneet huomiotta – oma vika siis. On hienoa, että Oulunkylän ensimmäinen suomenkielinen kansakoulu vuodelta 1925 on edelleen aktiivisessa käytössä ja siitä pidetään huolta.

Teksti ja kuvat: Marja Markko

Share