Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Raide-Jokerin koeajot alkoivat Roihupellon varikon ja Oulunkylän välillä

Raide-Jokeri koeajot

Raide-Jokerin koeajot alkoivat. Kuva: Raide-Jokeri.

Raide-Jokeri-pikaraitiotien tekninen koeliikenne alkoi marraskuussa. Ensimmäinen koeajo-alue ulottuu Roihupellossa sijaitsevalta varikolta Oulunkylän asemalle saakka. Koeajot kestävät alueella marras-joulukuun ajan.

Ensin testataan hidasajossa, miten vaunu liikkuu radalla. Seuraavaksi testataan erilaisten järjestelmien, kuten esimerkiksi vaihteenohjausjärjestelmän ja liikennevalojen toimivuus. Raide-Jokeri on hankkeen rakennusaikainen työnimi, mutta kun matkustajaliikenne aikanaan alkaa, asiakkaita kuljettaa pikaratikka 550.

Koeajoalueelle asennetaan koeliikenteestä varoittavia kylttejä ja ajoalueella on liikenteenohjaajia, jotka varmistavat tienkäyttäjien turvallisuuden. Koeajojen käynnistyessä tulee käyttöön myös jalankulkijoille uudentyyppiset ylityspaikat, joissa raitiovaunulla on etuajo-oikeus toisin kuin suojateillä. Koeajojen aikana liikennevalot otetaan reitillä käyttöön. Osana koeliikenteen alkamista raitiotien ajojohtimiin on kytketty jännite. Tästä eteenpäin jännite on päällä kaikissa reitin ajolangoissa.

Teksti ja kuva: Raide-Jokeri

Share