Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Vuoden oulunkyläläinen 2022: Puukoulu – Pieni Kulttuuritalo

Teija Ågren

Teija Ågren.

Oulunkylä-Seura jakaa vuosittain tunnustuksen jollekin oulunkyläläiselle tai täällä vaikuttavalle henkilölle tai taholle, joka erityisesti toimii alueen hyväksi. Vuoden oulunkyläläinen 2022-tunnustus annettiin Puukoulu – Pieni Kulttuuritalolle, se julkistettiin ja huomioitiin seuran asukasillassa seurahuoneella 23.11. Tunnustuksen vastaanotti toiminnanjohtaja Teija Ågren.

Seuran valintaperusteen mukaan Puukoulu – Pieni Kulttuuritalon aktiivinen toiminta on lisännyt hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä kaupunginosassamme. Se on järjestänyt monenmoista toimintaa niin lapsille kuin aikuisille. Puukoulun toiminnasta vastaa itsenäinen pitkät perinteet omaava v. 1958 perustettu Oulunkylän Seurakunnan Siirtolayhdistys (OSSU) ry., joka myös omistaa talon. Toiminta on kaikille avointa.

Nimensä mukaisesti Puukoulu – Pieni Kulttuuritalo toimii vuodesta 2017 asti Teinintiellä Oulunkylän ensimmäisen suomenkielisen kansakoulun entisissä tiloissa. Koulu käynnistyi v. 1925 ja opetus jatkui v.1959 saakka. Viereen rakennettiin myös henkilökunnan asuinrakennus, joka tuhoutui tulipalossa 2002. Puukoulu toimi 1980-luvulta Oulunkylän peruskoulun sivupisteenä aina vuoteen 2016 saakka. Rakennus on suojeltu.

Puukoulu on paikka, jossa voi mm. harrastaa, opiskella, juhlia, esittää, taiteilla, kuunnella, leipoa, kokkailla, kohdata, kahvitella ja syödä. Talosta löytyy Kutomo ja ryhmäliikuntatiloja, sekä juhla- ja tapahtumatiloja, joita voi vuokrata omiin tarpeisiin. Tänä syksynä Puukoulu on järjestänyt lapsille mm. leivontakursseja ja jumppatuokioita sekä mahdollisuuden läksyjen tekoon. Tarjolla on ollut myös muskaria, aikuisille joogaa, venyttelyä ja pilatesta, odottavat ja äidit lapsineen huomioiden.

Puukoulu – Pieni kulttuuritalo järjestää kesäisin myös Lasten Kesäakatemian, jonka kurssitarjonta on hyvin monipuolista ja tarjoaa mielekästä lomatekemistä 250-350 lapselle eri toimipaikoissa.

Teksti: Erwin Woitsch

Share