Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi: Oulunkylä-Seura

Oulunkylä-Seuran logo

Oulunkylä-Seura ry

Miltä näyttää vuosi 2023 Oulunkylässä?

Istun tässä tyhjän paperin edessä ja mietin, miten aloittaisin vuoden 2023 ensimmäisen puheenjohtajan palstani. Lehteen 1/2022 kirjoitin viimeisimmän tekstin kummastellen alkuvuoden säätä. Tähän vuoteen se sopii kyllä yhtä hyvin, kun kuuntelen ulkoa kuuluvaa vesisateen ropinaa.  Lehden ilmestymiseen mennessä olemme toivottavasti saaneet taas kirkkaat talvikelit.

Tämän vuoden aikana tulemme saamaan lisätietoja alueemme kaavoituksesta ja näemme Maaherrantien kokonaisuuden luultavasti lähes valmiina. Itseäni kiinnostaa nähdä miten rakennusten katutasojen liikehuoneistot täyttyvät – saisimmeko viimein vaikka kulmabisto-tyyppisen ravintolan. Raide-Jokerikin tullee aloittamaan liikennöinnin jo loppukesästä ja sen ilmestyminen katukuvaamme tuo melkoisen muutoksen päivittäisiin liikkumisen rutiineihimme. 

Joulukuussa 2022 kaupunkiympäristölautakunta palautti Oulunkyläntien ympäristön tarkistetun asemakaavan uudelleen valmisteltavaksi seuraavin saatesanoin: ”Kaupunkiympäristölautakunta päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi seuraavilla tavoitteilla: katualue muuttuu nykytilaa ja käsittelyssä olevaa ehdotusta selkeästi kapeammaksi ja viihtyisämmäksi, ja tästä syntyvää lisätilaa voidaan käyttää siihen, että rakentamisen kerrosalaa lisätään maltillisesti.”  Asiaan liittyvät dokumentit ovat kaikkien teidän luettavissa Helsingin kaupungin sivuilta – pöytäkirja on päivätty 20.12.2022.  Tämä on herättänyt runsaasti keskustelua mm sosiaalisessa mediassa. Oulunkylä-Seura seuraa asian etenemistä aktiivisesti ja niin voi tehdä teistä jokainen tilaamalla kaupungin sivuilta Suunnitelmavahdin.

Oulunkylän keskustan suunnitelmista ei toistaiseksi ole mitään uutta virallista tietoa, mutta keskustelu asian ympärillä käy asukkaiden kesken vilkkaana. Mielipiteitä on puolesta ja vastaan.  Eniten ihmisiä puhututtaa rakentamisen volyymi ja viheralueiden vähentyminen ja yksipuolistuminen. Käskynhaltijantiekin on melkoisessa muutoksessa, kun rakentaminen on jo alkanut vaikuttaen mm pienempien katujen liikennöintiin.

Oulunkylä-Seuran johtokuntaan saatiin syyskokouksessa kolme täysin uutta jäsentä ja nuoriakin.  He kaikki edustavat varsin erilaisia osaamisalueita ja esittelevät itsensä toisaalla tämän lehden sivuilla. Myös tulevien kyläjuhlien suunnitteluun ja toteutukseen on jo ilmoittautunut muutamia aktiivisia asukkaita. Sinäkin olet tervetullut! Ajatuksenamme on juhlia viikkoa ennen juhannusta ja ehkä myös viritellä loppukesästä venetsialaiset, joita on onnistuneesti järjestetty jo muutamissa Helsingin merellisissä kaupunginosissa.

Kiitän Oulunkylä-Seuran puolesta Erwin Woitschia vuoden 2022 puheenjohtajuudesta.

Toivotan teille kaikille hyvää alkanutta vuotta 2023!

Teksti: Marja Markko, Oulunkylä-Seuran puheenjohtaja

Share