Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Botnia 69 – Oulunkylän oma jääpalloseura

Botnia kuva Sari Pesonen

Botnian junnuja. Kuva: Sari Pesonen

Botnian juniorit

Sunnuntaina 18.12.2022 oli jännitystä ilmassa, kun alle 14 -vuotiaiden turnauksen toinen päivä alkoi aurinkoisella Oulunkylän tekojääradalla. Botnia oli hyvissä asemissa lauantaisten otteluiden jälkeen, jotka pelattiin Brakulla. Turnaukseen osallistui 5 joukkuetta; Botnia, Helsinki U14, Akilles Porvoosta, Narukerä Porista ja OLS Oulusta. Botnialla oli motivoitunut, tehokas ja vauhdikas joukkue.

Pöhinää ja tunnetta oli jokaisessa pelissä kentällä ja kentän laidalla. Upeita maaleja, loistavia torjuntoja, tarkkoja syöttöjä, vahvoja hyökkäyksiä, supertiukkaa puolustusta ja mahtava urheilun riemu paistoi ihan jokaisen nuoren pelaajan kasvoilta. Tällä kertaa Botnia oli tyly isäntä, palkintopokaali jäi Ogeliin. Botnia rules!

Jääpallokoulu

Luistelu- ja jääpallokoulu kokoontuu sunnuntaisin klo 8:15 – 9:30 ja torstaisin klo 18:00 – 19.00. Toiminta on matalankynnyksen liikuntaa ja alkuun pääsee, kun mukana on häkillinen kypärä, luistimet, juomapullo ja säänmukainen ulkovaatetus. Me lainaamme mailan. Luistelu- ja jääpallokoulun ikähaarukka on nimellisesti 4-10 vuotiaat tytöt ja pojat. Nämä jäät ovat avoinna myös lasten vanhemmille ja huoltajille, tervetuloa vaikka koko perheen voimin pyyhkimään skrinnareilla jälkiä jäähän. Lisätietoja junioripaallikko@botniabandy.fi

Naisten harrastevuoro

Myös naisten harrastevuoro pyörii aktiivisesti keskiviikkoiltaisin klo 21.00-22.00. Kriteeriksi riittää innostus kokeilla jääpalloa. Hyvin on homma toiminut myös kaunokeilla ja pyöräilykypärällä eli varusteistakaan ei ole kiinni. Maila aina löytyy meiltä. Jos kipinä heräsi käydä kurkkaamassa jääpalloa riemukkaana harrastuksena, niin ehdottomasti vaan mukaan. Tapaamisiin keskiviikkoisin Oulunkylän tekojääradalla klo 21.00-22.00.

Botnian edustus

Botnian edustusjoukkueen peli on kehittynyt tällä kaudella huimasti. Päävalmentaja Esa Määttä on saanut nuoren joukkueeseen rutkasti jääpallotaitoa. Tulokset hyvistä peliotteista huolimatta ovat olleet maltillisia. Esa johdatti v. 2016 Botnian mestaruuteen, joten tietotaitoa riittää.  

Ensimmäinen Stadin Derby on takana ja siinä maalattiin Helsinki siniseksi Botnian voittaessa tiukan ottelun 3-2. Voittoja siis on tullut, mutta tappioitakin on jouduttu nielemään. Hurjasti treenataan tällä hetkellä ja peli paranee koko ajan – tulosta odottaen tulevissa peleissä. Lehden ilmestymisen jälkeen ollaan jo jatkosarjapeleissä ja pleijareihin on vahvasti mieli. Sanomattakin selvää, että näissä peleissä joukkue kaipaa kipeästi Oulunkyläläisten tukea, jotta kausi jatkuu. Lämpimästi tervetuloa Ogelin tekojääradalle nauttimaan huippujännittävistä peleistä. Ei kannatta myöskään unohtaa makkaraa ja suussa sulavia B-kuppi kahvilan antimia, jotka ehdottomasti kuuluvat pelipäivään. Peliajat löytyvät botniabandy.fi sivulta.

Teksti ja kuva: Sari Pesonen

Share