Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Torpparinmäki, Uutiset

Torpparinmäen ravintola Kulma – keittiö ja baari

Ravintola Kulma kuva Marja Markko

Kuva: Marja Markko

Osoite: Lainlukijantie 12, 00690 Helsinki, puh 050-3130004, www.kulmakeittio.fi sekä Facebook ja Instagram.

Liikenneyhteydet: Bussilla 67 pääsee lähelle ja ravintolan edessä on parkkipaikkoja. Sisäänkäynnin yhteydessä on luiska.

Avoinna: Lounas tarjoillaan maanantaista perjantaihin klo 11-14. Keskiviikosta perjantaihin a la carte klo 16-22, lauantaina klo 12-22 ja sunnuntaina klo 12-19.

Hinnat: Keitto-, kana-, liha- ja vegeversiot 13,20 sekä lisäksi muutama kalliimpi annos. Lasten lounasvaihtoehdot 9,00 – 12,00.

Tilat: Avara ja selkeä tila, jossa isot ikkunat toisella sivustalla. Valoisaa ja siistiä – kalustuksen värinä puu ja musta. Tammikuussa seinillä oli pastellinvärinen taiteen myyntinäyttely, joka vaihtuu uuteen helmikuussa. Ilma on raikas eikä taustamusiikkia ole ainakaan lounasaikaan. Ravintolassa on n 100 paikkaa sisällä sekä kesäisin ulkoterassi.

Lounas tilataan tiskiltä ja se tarjoillaan pöytään. Alkusalaattina sekoitettu lehtisalaatti, kahvi ja tee sekä pieni keksi sisältyvät hintaan. Tarjoilija hoitaa pöydän siivouksen.

Palvelu: Ystävällistä ja asiallista. Tarjoilijalla oli aikaa kertoa ravintolan toiminnasta ja historiasta sekä taidenäyttelystä. Tiloissa on aikoinaan ollut ilmeisesti Elannon myymälä.

Yritys: Vuonna 2007 perustettu perheyritys

Ravintola oli palannut joulutauolta edellisenä päivänä ja valinnut vuoden ensimmäiseen lounasmenuun Välimeren kalakeittoa, Gorgonzola-kana -pastaa, ruotsalaisia lihapullia ja Vöner-pitaa vegeversioksi.  Viikon special oli wienerschnitzel (17,50) ja burgerina Kulman nimikkoburgeri (19,50).

Tilasin kalakeiton, joka saapui isossa, laakeareunaisessa astiassa mukanaan kaksi reilua leipäpalaa.  Annoksessa oli kauden kalaa ja katkarapuja tomaattisessa ja mausteisessa liemessä. Ja lisäksi aimo lusikallinen sitruunalla maustettua majoneesia. Annos oli todella runsas ja maukas – tuoreella leivällä sain vielä kerättyä herkullisen liemen rippeet. Ravintolan tunnelma on rauhallinen, vaikka ovi kävi aika tiheään. Jotkut asiakkaat tulivat hakemaan ennakkoon tilaamansa lounaan mukaansa.

Olen käynyt Kulmassa pari kertaa parin viime vuoden aikana ja kaikilla kerroilla olen saanut hyvää ruokaa ja hyvää palvelua. Ravintolassa on mukava kulmabistron tunnelma. Etenkin kesällä ravintolalle on helppo polkaista pyörällä eikä matka Oulunkylästä ole pahakaan.

Kulma järjestää myös erilaisia juoma-tastingeja ja keväällä on tulossa viini-tasting.  Bliniviikot alkoivat jo 11.1.

Tarkoituksenani on jatkaa tutustumista myös muihin alueemme lounaspaikkoihin ja kirjoittaa kokemuksistani.  Aika monessa olen jo käynyt, mutta vinkkejä otan edelleen mielelläni vastaan.

Teksti ja kuva: Marja Markko

Share