Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi Oulunkylä-Seura: Tule mukaan tekemään Kyläjuhlia!

Oulunkylä-Seuran logo

Oulunkylä-Seura ry

Luen säännöllisesti Hesarin kulttuurisivutkin ja olen monesti tuuminut arvosteluja lukiessani, että tuo esiintyjä tai teatterikappale kuulostaa mielenkiintoiselta. Voisi ehkä mennä katsomaan. Ja siihen se sitten on jäänyt! Alkuvuodesta päässäni tapahtui mitä lie kummallista ja todella ostin liput muutamiin kevään esityksiin. Kuuluin kylkiäisenä myös hyvän ystäväni lasten äidilleen ostamaan kulttuurilahjaan. Pääkaupunkiseutu on pullollaan eri taidelajien näytöksiä ja näyttelyitä eikä niissä käyminen välttämättä tyhjennä kukkaroa. Kunhan vain saa nostettua pyrstönsa sohvasta/järjestettyä itselleen muutaman tunnin omaa kulttuuriaikaa.

Kevään kulttuurikierrokseni alkoi Svenska Teaternista ja sen esityksestä Evigt ugn – En musikalisk komedi full av liv, humor och värme – kuten teatteri esitystä kuvailee.  Sitä se tosiaan oli ja mitä laulajia esiintyjät ovatkaan!  Yleisö oli täysillä mukana ja hymyssä suin.  Uskomatonta miten parin tunnin esitys tuo edelleen hyvän mielen hyrinän kehoon. Saman voin todeta myös Savoy-teatterin Samara Joy -konsertista. Vahvalla, laaja-alaisella äänellä varustettu nuori jazz-laulaja, joka lauluillaan ja tarinoillaan loi upean klubimaisen tunnelman konserttiin, jonka ajatteleminen tuo edelleen suurta mielihyvää. Seuraavaksi astunkin Tanssin Taloon katsomaan flamencoa – innoissani ja suurin odotuksin.

Mutta ei Oulunkylästä tarvitse lähteä minnekään päästäkseen kulttuurielämysten äärelle. Alueen ravintoloissa voi käydä paikallisten muusikoiden järjestämissä jameissa tai kuuntelemassa stand-up -esityksiä. Seurahuoneelle on myös tulossa huhtikuussa iltajamit. Kirjastoillakin on varsin monipuolinen tapahtumakalenteri. Myös naapurikaupunginosissa tapahtuu – some ja alueelliset lehdet kertovat tarjonnasta.

Oulunkylä-Seura tuo oman osansa tapahtumiin kesäkuisilla Oulunkylän Kyläjuhlilla. Suunnittelu on jo vauhdissa ja luvassa on ainakin runsas musiikkikattaus. Kerron jo nyt, että tulemme tarvitsemaan järjestelyihin käsipareja, joten laita viestiä seuran sähköpostiosoitteeseen, mikäli kiinnostuit. Sääolosuhteille emme voi mitään, mutta toivotaan ettemme saa niskaamme samanlaista kaatosadetta kuin vuosi sitten. Ja ehkä keksimme loppukesäksikin jotain mukavaa.

Tämä lehti ilmestyy 29.3. ja huomenna 30.3. on seuran jäsenkokous Puukoululla. Olet tervetullut mukaan kuulemaan koulun ja siellä toimivan Pienen Kulttuuritalon historiasta sekä tutustumaan tiloihin. Sen jälkeen päätämme vuoden 2022 tilinpäätöksestä. Jäseneksi voit liittyä pienellä 15 euron panoksella – tarkemmat tiedot löytyvät tästä lehdestä.

Mukavaa kevättä ja toivottavasti tavataan maaliskuun lopulla!

Marja Markko

Oulunkylä-Seuran puheenjohtaja

Share