Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi: Varttuneita mietteitä

varttuneet mietteet kuva Raimo Anttila

Kuva: Raimo Anttila

Se on tervehdys. Telkkarissa kerrotaan jatkuvasti, että nyt starttaa joku uus sarja ja se on jo katottavissa kokonaan nettipalvelussa. Snaijaan tollasen palvelu idiksen. Ei tartte varata aikaa tiettyyn mestaan. Voi tsiigaa koko jutun ekasta vikaan vaikka heti. Ja sitte porukoissa kertoo, kuka duunas mitä ja kuka ei tehny mitään.

Ikistarana muistaa ajan, jolloin radiosta tuli arkipäivisin just ennen puoltapäivää viiden minsan tujaus Pekka Lipposta ja Kalle-Kustaa Korkkia. Radion piti olla auki silloin. Sitte maanantai-perjantai jaksot tuli lauantaina yhtä putkee puolen tunnin ajan. Eikä niitä voinnu lysnaa etu- eikä jälkikäteen mistään. Siitä on systeemejä kehitetty aika viltsisti.

Kohta varmaan sanotaan, että nyt alkaa uutiset ja koko viikon uutiset voit heti kattoa jostain. Kun tällä hetkellä tsiigaa uutisia, niin tohon vois olla mahikset. Ukrainan sota jatkuu, Venäjä ampuu ohjuksia, ahtaajat on lakossa, Turkki pihtaa meidän Nato-jäsenyyttä, ministerit ottaa kuppia, sää on talvinen ja snögee stikkaa himmelistä. Tekoälyn ja noiden juttujen pohjalta olis iisiä duunaa viikon uutiset putkeen ja jengi vois kattoa kaikki viikon jutut kerralla. 

Kattelin tiiviisti hiihdon mm-kisoja. Oli pakko ihailla naisten yhdistetyssä Suomea edustanutta 15-vuotiasta likkaa. Mimmin kommentit ja asenne hommaan olivat kohdallaan. Oon jokseenkin varma, että nykyiset nuoret tsennaa systeemit paljon paremmin kuin mun ikäset samassa iässä aikanaan. Kyllä ne handlaa maailman hommat hyvin jatkossa.

Vaalitkin on tulossa. Olen mielenkiinnosta plärännyt netin erilaisia vaalikoneita. Jotain hyötyäkin niistä varmaan on, mutta kyllä useasti niiden stikkaamat tulokset vetää esiin kyssärin. Enhän mä koskaan oo tollasta puoluetta äänestäny ja nyt se väittää, että se on sopiva. Täytyy alkaa pohtia, onko mun ajatusmaailma sittenkin vekslannu suuntaa. Mielenkiintoista näin vanhempina päivinä on, että joku ihmisessä voi vielä muuttua.

Nyt on maaliskuun loppu. Päästään kohta taas näkeen suulispäiviä, kuinka luonto puskee vihreetä joka mestaan, fogelit alkaa sjungaan, veneet tönitään sköneen, mökin pitskut skrabataan puhtaaksi lehdistä, on lämmintä jne. Niin se talvi taas meni ihan kivasti ja saadaan nauttii suvesta. Ei muuta kuin aurinkolasit esiin.

Raimo Anttila

raimo.anttila@kotiposti.net

Share