Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Botnia 69 – kausi paketissa, kiitos kannustuksesta ja tapaamisiin Ogelissa ensi syksynä!

Botnia edustus kuva Vesa Peräjärvi

Botnian edustuksen tämänhetkiset pelaajat ja v. 2030 pelaajat höntsäsivät jäällä ja kivaa oli. Kuva: Vesa Peräjärvi.

Botnian juniorit suoriutuivat niin treenaamisesta kuin peleistäkin vallan mainiosti kuluneen kauden aikana. Paljon tuli onnistumisia, mutta myöskin tappion karvasta kalkkia jouduttiin muutamia kertoja nielemään. Kuitenkin kehitystä tapahtui, onnistumiset jäivät mieleen ja into tulevaan kauteen on sytytetty.

Jääpallokoulussa riitti riemua ja onnistumisen iloa kahtena päivänä viikossa, kun luistelu- ja jääpallokoulu kokoontui. Ensi syksynä vaan reippaasti mukaan ja ei ole kiellettyä huoltajien ottamasta luistimia mukaan ja tulemaan mukaan piirtelemään jäälle jälkiä. Botnialta löytyy myös U10 joukkue, joka harkkasi ahkerasti jääpallokoulun kanssa ja järjesti pelitällejä. U10 joukkue päätti Mikkelissä menestyksekkääseen ja ratkiriemukkaaseen turnaukseen. Lisätietoja: mika_koivunen@hotmail.com tai junioripaallikko@botniabandy.fi

U12 Botnia osallistui kaudella 22-23 kahdella joukkueella Helsingin piiriin ja SM -osaturnauksina pelattavaan SM-sarjaan. Joukkueet kiersivät kauden aikana Jyväskylän, Mikkelin, Lappeenrannan, Porvoon SM-osaturnaukset. Lisäksi vanhemmista/huoltajista koostuva toimelias talkooväki järjesti kymmenen joukkueen ja sadan jääpalloilijan SM-osaturnaustapahtuman Oulunkylän tekojääradalla helmikuun alussa. Kausi huipentui 11-12.3. pelattuun SM -lopputurnaukseen Jyväskylässä. Toinen, lähinnä vuonna 2012 ja 2013 syntyneiden poikien ja tyttöjen ryhmä pelasi haastajasarjaa ja 2011 syntyneet pyyhälsivät kilpasarjassa. Kotiin tuomisina oli haastajasarjan 8. ja kilpasarjan 4. sija. Kahden vuorokauden mittainen reissu antoi pelillisen kokemuksen lisäksi valtavasti yhteisöllisiä kokemuksia omien joukkuelaisten ja vastustajien pelaajien kohtaamisina. Botnian U12-ringissä kaudella 22-23 pelasi 25 lasta, joille jääpallo antaa rennon ilmapiirin kehittyä kilpaurheilijana.   

U14 toi värikkäiden vaiheiden jälkeen pronssia Varkaudessa pelatussa lopputurnauksessa. Onnittelut pronssimitalista.

P18 joukkue Helsinki YJ, jossa mukana pelaajia Botniasta, HIFK:sta ja Vestasta ylsi hienon kauden päätteeksi hopealle. Semifinaalissa vastassa oli JPS Jyväskylästä, tiukassa ottelussa Helsinki näytti kaapin paikan ja lähetti JPS:n kotimatkalle Brakulta 10-6 tappioluvuilla. Finaalissa vastaan asettui Mikkelin Kampparit ja Mikkelissä pelattu ottelu päättyi katkeran suolaiseen häviöön 4-2. Kyllä hopea varmasti alkaa maistumaan todella hienolta ihan jokaiselle joukkueessa, kun hieman aikaa kuluu. Onnittelut hopeajoukkueelle!

Nuorten bandyliiga-sarjassa joukkue on myös nimeltään Helsinki YJ, jossa pelasi Botnian, HIFK:n, Vestan ja Veiterän pelaajia. Tällä joukkueella yllettiin pronssiotteluun. Semifinaalissa Jyväskylälle taivuttiin Ogelin kentällä tiukassa matsissa harmittavasti 5-6 numeroin. Pronssiottelussa vastaan luisteli Ogelin kentällä Akilles ja voittohan sieltä meille tuli eli P21 Helsinki YJ pronssia v. 2023! Onnittelut pronssijoukkueelle!

Botnian edustuksen tämänhetkinen ja v. 2030 maalivahti. Micke Peräjärvi ja P10 joukkueen Jonatan Koivunen. Kuva: Petri Pesonen.

Botnian edustusjoukkueen peli on kehittynyt tällä kaudella huimasti ja oikeaan suuntaan. Päävalmentaja Esa Määttä on saanut nuoreen joukkueeseen rutkasti osaamista, intoa ja treenaamista. Tulokset jäivät tällä kaudella vaatimattomiksi, sijoitus oli kahdeksas sarjassa. Kuitenkin varsinkin loppukautta kohti mentäessä nähtiin peleissä enenevässä määrin huippuosaamista, joka tietää hyvää tulevalle kaudelle 2023-2024.  

Teksti: Sari Pesonen

Share