Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Uutiset

Café Sose lopettaa

cafe Sose lopettaa kuva Marja Markko

Kuva: Marja Markko

Tästä piti tulla kertomus Sose-ravintolan tiloista, palvelusta ja ruoasta – samoin kuin aiemmin olen muista lounasravintolaista kirjoittanut.  No ei tule, sillä Sose lopettaa huhtikuun puolella toimittuaan Koskelantiellä noin kahdeksan vuotta.  Olin kyllä nähnyt Soseen ikkunan joskus ohi ajaessani, mutta menin lounaalle ensi kertaa vasta maaliskuun alkupäivinä. Somessa oli kannustettu ihmisiä suosimaan paikallisia yrittäjiä ja kerrottu Soseen olevan lakkautusuhan partaalla.

Tallustin Oulunkylästä Koskelantielle eräänä aurinkoisena päivänä ja astuin kivijalassa olevaan pieneen ravintolatilaan – asiakaspaikkoja on ehkä parisenkymmentä. Tiskin takana ollut mies hoiti sujuvasti sekä seisovan pöydän täydennyksen, astioiden keräilyn, että monikielisen keskustelun asiakkaiden kanssa. Hän kertoi vaikeasta tilanteesta, joka johtaa ravintolan lopettamiseen. Korona aloitti vaikeudet eivätkä ihmiset sen jälkeen enää palanneet siinä määrin kuin olisi ollut tarpeen.  Kustannusten huomattava nousu ja ravintolan lyhyt päivittäinen aukioloaika lisäsivät taakkaa.  Myöskään catering ei palautunut koronaa edeltävälle tasolle. Juttelin myös paikalla olleen kantisperheen kanssa, jotka olivat tosi pahoillaan paikan sulkemisesta.

Sose on siis kasvisravintola ja hyvä sellainen. Listalla oli bataatti-porkkana-kurkuma -keittoa ja yrttistä härkis-vihreäpapu-ohravuokaa.  Lisäksi pöydässä oli tarjolla neljää erilaista salaattia mm linsseistä, porkkanoista, punajuurista, bulgurista yms sekä omatekoista leipää kera hummuksen.  Maussa kyllä huomasi, että kaikki oli tehty alusta loppuun omassa keittiössä. Todella hyvää kasvisruokaa! Himoitsin jälkiruoaksi ravintolan ylistettyä porkkanakakkua, mutta naapuripöydän lounastajat napsivat viimeiset palat suihinsa. Sen perään nyt ainakin menen toisenkin kerran.

Tämän jutun ilmestyessä ravintola toivottavasti on vielä auki. Käykää ihmeessä osoitteessa Koskelantie 56!

Teksti ja kuva: Marja Markko

Share