Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Kasvava Gnistan yhtenäistää toimintaansa

Gnistan Mikko Hämeenniemi kuva Raimo Anttila

Gnistanin uusi toimitusjohtaja Mikko Hämeenniemi. Kuva: Raimo Anttila

Jalkapallossa vuoden 2023 pelikausi on alkamassa. Gnistanin edustusjoukkue aloittaa neljännen peräkkäisen kautensa Ykkösessä. Naisten edustusjoukkue pelaa kolmannessa divisioonassa. Harrastejoukkueita on useita.

Junnujoukkueita tulee alkaviin sarjoihin osallistumaan noin 62 kappaletta. Nuorimmat pelaajat ovat syntyneet vuonna 2018. Tyttöjoukkueita on hieman yli 10 kpl ja poikajoukkueita reilut 50 kappaletta. Joukkuetoiminnan lisäksi seura järjestää futiskerhoja, perhefutista sekä aikuisten jalkapallokerhoja. Myös iltapäiväkerhotoiminta Oulunkylän ala-asteella jatkuu.

Seuran joukkueet ovat menestyneet. Etenkin miesten joukkueen pelit Ykkösessä ovat lisänneet seuran tunnettuutta ja oulunkyläläisten kiinnostusta jalkapallon harrastamiseen ja seuraamiseen.

Ensi vuonna 100 vuotta täyttävän seuran toiminta on viimeisen noin 10 vuoden aikana muuttunut merkittävästi. Jäseniä seurassa on tällä hetkellä 1200. Valmennuksesta vastaavat nykyään tehtävään koulutetut ammattivalmentajat. Seurassa toimii reilut 50 palkkaa saavaa henkilöä, joista ylivoimaisesti suurin osa on valmentajia.

Gnistan koostuu kolmesta organisaatiosta, IF Gnistan ry, IF Gnistan Oy ja kenttäyhtiö. IF Gnistan ry vastaa seuran junioritoiminnasta, harrastejalkapalloilusta ja lapsille tarkoitetusta iltapäivätoiminnasta. IF Gnistan Oy huolehtii seuran miesten ja naisten edustusjoukkueista. Kenttäyhtiö hoitaa nykyisin MPA-areenana tunnetun pelikentän ja katsomon.

Gnistanin kasvu ja pyrkimys laajentaa toimintaansa oulunkyläläisten liikuttajana vaatii organisaation kehittämistä. Tämän vuoden alussa seurassa on aloittanut toimitusjohtajana Mikko Hämeenniemi. Hän johtaa koko Gnistan-yhteisön operatiivista toimintaa ja strategian toteuttamista

Seuran tiedotteessa sanotaan, että nimityksen tavoitteena on panostaa Gnistan-perheen kasvattamiseen, harrastamisen sekä kilpaurheilutoiminnan ja olosuhteiden kehittämiseen. Lisäksi liiketoiminnan kehittämiseen panostetaan. ”Pyrin ohjaamaan Gnistania niin, että kaikkien toimintojemme yhteistyö vie toimintaa entistä parempaan suuntaan”, sanoo Mikko Hämeenniemi.

Suomalainen urheiluseuratoiminta on aina pohjannut mittavaan vapaaehtoistoimintaan. Näin on myös Gnistanissa. Kaikkien junnujoukkueiden taustalta löytyy vanhemmista muodostuva tukiryhmä. Myös edustusjoukkueiden tapahtumissa toimii lukuisa joukko vapaaehtoisia. Oulunkyläinen yhteisöllisyys kasvaa näissä toiminnoissa.

Teksti ja kuva: Raimo Anttila

Gnistanin uusi toimitusjohtaja

Nimi: Mikko Hämeenniemi

Ikä: 41 vuotta

Syntymäpaikka: Rovaniemi

Opinnot: KTM, Helsingin kauppakorkeakoulu

Perhe: puoliso, hieman alle 2-vuotias tytär sekä pieni cairnterrieri

Asuinpaikka nykyään: Oulunkylä, kivenheiton päässä stadionilta

Työura: 12 vuoden ura viestinnän konsultoinnin maailmassa toimitusjohtajana, liiketoimintajohtajana sekä konsulttina

Urheilu-ura: Aloitin urheilun jalkapallon parissa, jonka kuitenkin lopetin jo 13-vuotiaana. Urheilullisen elämäntavan kipinä jäi kytemään ja siirtyi muihin lajeihin, tosin harrastetasolla kaikissa. Jalkapallo on säilynyt mukana aktiivisena kotimaisen jalkapallon seuraamisena ja nyt sitten myös työnä.

Tavoite Gnistanissa: Haluan auttaa kasvattamaan Gnistan-perhettä siten, että Gnistan pystyisi tarjoamaan mahdollisimman monelle oulunkyläläiselle jotain merkityksellistä: on se sitten harrastamista lapsena, nuorena tai aikuisiällä, kilpailullisten unelmien tavoittelemista tai yhteisöllisyyttä katsomossa ja sen ulkopuolella.

Share