Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

Pakila-Seura juhli kuusikymppisiään

Pakilan Pelimannit kuva Esko Lukkari

Pakilan Pelimannit konsertoivat Pakila-Seuran 60-vuotisjuhlissa. Kuva: Esko Lukkari

Seura jakoi kolme 500 euron stipendiä kiitoksena ansioituneille yhteistyökumppaneilleen.

Pakila-Seura juhli kuusikymppisiään Hyvän Paimenen kirkossa 22.1. Juhlakonsertissa oli paikalla 150 henkeä ja esiintyjäkaarti koostui oman alueen musiikkiammattilaisista. Vieraille tarjottiin kakkukahvit.

Pakila-Seura jakoi tilaisuudessa kolme 500 euron stipendiä parhaille yhteistyökumppaneilleen. Stipendin saivat Pakilan Musiikkiopisto, Pakilan yläaste ja pianisti, muusikko Sergei Sokolov. Stipendit luovuttivat seuran puheenjohtaja Raimo Rahkonen ja hallituksen jäsen Esko Lukkari.

Samassa tilaisuudessa jaettiin myös Hattujen sodan 1742 muistotoimikunnan kaksi yhteistyöstipendiä. Professori Hannu Salovaara sai sodan Helsinkiin liittyvien tapahtumien ja historia-aineiston koostamisesta 1000 euron stipendin ja harmonikkataitelija Sofia Kiviniemi 300 euron stipendin. Stipendit jakoi toimikunnan jäsen Urpo Oksanen.

Juhlan tervetuliaispuheen pitänyt Pakila-Seuran puheenjohtaja Raimo Rahkonen kertasi seuran toiminnan alkuvaiheita 1960-luvulta. Seura syntyi tarpeesta puolustaa Pakilan alueen asukkaiden etuja Helsingin kaupungin suuntaan. Pakila oli liitetty Helsingin maalaiskunnasta osana suurta alueliitosta Helsingin kaupunkiin vuonna 1946 ja alueen asukkaan tunsivat tarvetta etujensa puolustamiseen uudessa kaupunkiyhteisössä.

Rahkonen totesi olevansa kuudes seuran puheenjohtaja. Vuosien mittaan Pakila-Seura on koonnut erilaisiin tilaisuuksiinsa tuhansia ihmisiä ja seurassa on toiminut eri tehtävissä satoja alueen asukkaita. Erilaisia asukkaille tarkoitettuja tilaisuuksia seura on vuosien mittaan järjestänyt useita satoja.

Yhteisöllisyys esimerkillistä

Juhlapuheen pitänyt Pakilan yläasteen rehtori Juha Leino kiitti Pakila-Seuraa alueen asukkaiden hyväksi tehdystä työstä. Leinon mukaan Pakila-Paloheinä-alueella yhteisöllisyys ja yhteen hiileen puhaltaminen erilaisten toimijoiden kesken on ollut esimerkillistä ja hän vertasi sitä jopa lapsuutensa kotikylän tapaan toimia. Leinon mukaan koulun kasvattajatyö tarvitsee Pakila-Seuran tapaisten taustayhteisöjen tukea ja sitä alueelta löytyi esimerkiksi uusien kouluhankkeiden tukemiselle.

Illan konsertin juontajana toimi varmaotteisesti Leo Silolahti. Alkufanfaarista trumpetilla vastasi kirkkoherra Heikki Järvinen. Hyvänen Paimenen kirkon oma bändi: Heta Niemelä, JoJo Peltomaa ja Jussi Hirvonen esittivät suosituimpia rippikoulusävelmiä. Sofia Kiviniemen harmoniikasta kuultiin kaksi hänen omaa sävellystään ja Funlandia-kappale jopa kantaesityksenä.

Leo Silolahti säestäjänään Sergei Sokolov esitti kolme klassikkokappaletta ja Pakilan nouseva baritonitähti Sakari Topi hurmasi yleisön kolmella upealla esityksellään.

Sokerina pohjalla oli Pakila-Seuran läheisimmän yhteistyökumppanin Pakilan Pelimannien, solistinaan Sari Rautajärvi, ja lopuksi myös Leo Silolahden tarjoama hieno viihdekimara. Juhlakonsertista on valokuvaaja Erkki Soinisen tekemä videokooste, jota häneltä voi tilata puh. 050-5900532.

Pakila-Seura sai tilaisuudessa paljon uusia jäseniä. Seura aikoo jatkaa entistä tarmokkaammin työtään alueen asukkaiden etujen ajajana ja tilaisuuksien järjestäjänä.

Teksti ja kuvat: Esko Lukkari

Share