Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Puukoulu – pieni kulttuuritalo Oulunkylässä

Pieni Puukoulu kuva Teija Ågren

Kesäakatemian teatterikurssin loppunäytös. Tuleva Lasten Kesäakatemian on toiminnan 27. vuosi. Kuva: Teija Ågren

Vaikka Puukoululla ei ole talviunta nukuttu, on kevät aina horroksesta heräämisen aikaa. Päivän pidentyessä lisääntyy valo sekä auringonpaiste ja se saa ihmiset aktivoitumaan. Kaikkea mukavaa suunnitellaan ja tehdään. Yläkerran Kutomosta kuuluu kova pauke ja kolina ja uutta mattoa, liinaa ja pyyhettä syntyy kiihtyvällä tahdilla. Kutomon kevätmyyjäiset on jo ihan ovella ja valmista täytyy saada.

Pienen Kulttuuritalon tilat ovat aktiivisessa käytössä. Erilaiset ryhmäliikuntatunnit, pienryhmät, teatterikoulu, koululaisten iltapäivätoiminta, Café Aprilli ja Kutomon puuhat takaavat, että jokaiselle arkipäivälle ja illalle riittää touhua. Lisäksi viikonloppuisin Puukoulua varataan yksityistilaisuuksiin, nimiäisistä muistotilaisuuksiin ja kaikkea siltä väliltä. Paikalliset ovat löytäneet Puukoulun tapahtumapaikakseen kiitettävän hyvin ja monet palaavat aina uudelleen juhlimaan tärkeää päivää tunnelmalliseen ja noh, vähän mummolamaiseen miljööseen.

Keskiviikkoinen Café Aprilli jatkaa toimintaa aina toukokuun viimeiselle viikolle saakka. Siihen saakka tarjolla on aina erilainen, mutta maistuva kasviskeitto ja kahvilatuotteita. Keskiviikon ohjelmaan kuuluu myös Kohtauspaikka Silmu. Se on ryhmä, jossa käsitellään elämää kirjallisuuden, kuvien ja ajankohtaisten asioiden kautta ja häivytetään yksinäisyyden tunnetta teekupposen äärellä. Ryhmään mahtuu vielä mukaan. Lisätietoja voi kysellä Teijalta (teija.kamb@gmail.com) Niin ikään keskiviikkoisin, noin kerran kuukaudessa Puukoululla vietetään Klubi-iltaa. Sen sisältö ja ohjelma on yllätyksellinen ja joka kerta erilainen. Seuraava Klubi-ilta sisältää pohjoismaista kansanmusiikkia ja -tanssia koko perheen jamien muodossa.

Ihan pian koittaa myös koko vuoden kohokohta, Lasten Kesäakatemia. Valmistelut ovat jo kovassa vauhdissa ja kesäkuun kolmeksi ensimmäiseksi viikoksi koululaisille on luvassa taatusti monipuolinen tarjonta erilaisia kursseja, retkeilystä teatteriin ja kokkailusta kuvataiteeseen. Vaikka Kesäakatemian toimintaa järjestetään myös muualla Pohjois-Helsingissä, iso osa toiminnasta keskitetään Oulunkylään ja Puukoululle. Tulevan kesän uutuus on lasten joogakurssi, Vera Nevanlinnan ohjaamana. Lasten Jooga on saavuttanut suurta suosiota ympäri pääkaupunkiseutua ja nyt on aika saada Oulunkylään oma ryhmä. Jos innostusta riittää, voi lasten joogaa olla tarjolla Puukoululla myös ensi syyskaudella.

Tero pääsee töihin Puukoululle noin kerran viikossa. Se on odotettu päivä niin Terolle itselleen kuin Puukoulun väelle. Kuva: Teija Ågren

Sen lisäksi että Puukoulun arjen pyörittämiseen on saatu apua kahden osa-aikaisen työntekijän muodossa, on talolla nyt myös oma lemmikki. Tero ”tiikeri” käy säännöllisesti sekä ilahduttamassa talon väkeä läsnäolollaan, että levittämässä kissatuoksuja karkottaakseen mahdolliset ei-toivotut jyrsijälemmikit reviiriltään. Tero on vasta pentu, mutta hän on erittäin reipas, seurallinen ja nopea oppimaan.

Teksti ja kuvat: Teija Ågren

Tapahtumia:

Kansanmusiikkijamit ke 15.3.klo 18-> Myös Cafe Aprilli avoinna iltaan saakka. Lisätiedot FB Puukoulu -Pieni Kulttuuritalo (os. Teinintie 8) ja www.ossy.fi

Lasten Kesäakatemiaan ilmoittautuminen alkaa 20.3. Lasten Kesäakatemia toiminta-aika on 5.-22.6.  www.ossy.fi

Kutomon kevätmyyjäiset 1.4. klo 11–15.  FB Puukoulu -Pieni Kulttuuritalo ja www.ossy.fi

Klubi-ilta 17.5. klo 19-22 yllätysesiintyjällä. Café Aprilli avoinna.

Kevään viimeinen Café Aprilli 25.5. (kahvila & lounaat jatkavat taas kesän jälkeen)

Share