Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Puukoululla Pikku Gubben Musiikkikerhossa tehdään hittejä!

Pikku Gubben Musiikkikerho kuva Sofi Meronen

Elsa Sirenne (kuulokkeet päässä) ja Amanda Pietikäinen Pikku Gubben biisien teossa. Kuva: Sofi Meronen.

Innostava ja luova musiikkikerho kutsuu lapset ja nuoret tekemään omia biisejä ja musavideoita. Pikku Gubben Musiikkikerhon biisi- ja musavideoleirille ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet peruskouluikäiset lapset ja nuoret musiikkitaustasta riippumatta.

Syksyllä 2020 Jenna Venäläinen ja Sofi Meronen, kaksi musiikin, kasvatuksen ja videotuotannon ammattilaista, pohtivat omia kokemuksiaan taiteen opiskelun parista. Mieleen nousivat muistikuvat siitä, miten luovuus oli välillä lannistunut, kun täytyi toteuttaa valmista kaavaa tai pelätä virheitä. Ystävykset olivat yhtä mieltä siitä, että tässä olisi mahdollisuus kehittää ja toteuttaa sellaista musiikkikasvatusta, mitä olisi itse toivonut saavansa. Toiminnan täytyisi olla innostavaa, tasavertaista ja hauskaa. Syntyi Pikku Gubben Musiikkikerho.

Pikku Gubben Musiikkikerho järjestää työpajoja ja leirejä, joissa osallistujat tekevät pienryhmissä oman biisin ja musavideon. Toiminta on suunnattu peruskouluikäisille lapsille ja nuorille, eikä osallistujilta edellytetä aiempaa musiikki- tai videotaustaa. Leireillä ja työpajoissa käytetään ammattimaisia, mutta kuitenkin helppokäyttöisiä työkaluja. Ennen kaikkea testaillaan omia luovia ideoita ja pidetään hauskaa! Pikku Gubben ideana on tarjota osallistujille eväitä jatkaa biisien ja videoiden tekoa myös itsenäisesti.

Mitä biisi- ja musavideoleirillä tehdään?

Pikku Gubben työpajoissa ja leireillä osallistujat ovat tehneet mitä erilaisimpia biisejä teknosta räppiin, ja videoissa on nähty kaikkea mahdollista tanssivista mittarimadoista avaruudessa seikkaileviin skeittaajiin. Leirillä noin puolet ajasta keskitytään biisin- ja puolet videontekoon. Tekemistä lähestytään hauskojen harjoitusten avulla, ja Jenna ja Sofi auttavat osallistujia valjastamaan luovuutensa käyttöön.

Biisiä tehdessä tutustutaan esimerkiksi erilaisiin rumpubiitteihin, sointuihin ja biisin rakenteeseen. Sanoittamista tutkitaan yhteisten harjoitusten ja esimerkkien kautta, jonka jälkeen kirjoitetaan omaan biisin lyriikat. Lopulta äänitetään laulut ja tallennetaan valmis, oma biisi! Musavideon työstäminen alkaa suunnittelulla, jonka jälkeen kuvataan videomateriaalit. Leirillä otetaan haltuun erilaisia kuvaustekniikoita ja kuvakulmia ja opitaan käyttämään iPadia kuvausvälineenä kuin pro! Lopuksi siirrytään leikkausten, efektien ja siirtymien ihmeelliseen maailmaan ja editoidaan musavideo.

“Opin tekee hienoo musaa ja videoita”’ -Niko 9v

“Tämä leiri oli todella mahtava ja tulen ensi vuonnakin varmasti uudelleen! Toitte iloa viikkooni, KIITOS!’’ -Silja 12v

“Täällä oli ihan parasta. Opin ja iloitsin kaikesta!” – Amanda 9v

Teksti: Pikku Gubben Musiikkikerho / Jenna Venäläinen ja Sofi Meronen

Kuva: Sofi Meronen

Pikku Gubben biisi- ja musavideoleiri Oulunkylän Puukoululla 15.-16.4. Lisätietoja: www.pikkugubbe.com.

Share