Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Metsälä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Uimahyppääjä Lauren Hallaselkä ja Lions-klubit haluavat edistää nuorison uimahyppyharrastusta

Lauren Hallaselkä kuva Chris Rye

: Lauren Hallaselkä 19-vuotiaana vuoden 2022 MM-kisoissa Budapestissä. (Sijoituksena 20. sija). Kuva: Chris Rye

Lauren on Maunulassa asuva EM- ja MM-tason uimahyppääjä, joka hyppää 1 ja 3 metrin lautoja. Uimahypyt alkoivat 7-vuotiaana eli harrastusvuosia on takana jo reilut 12 vuotta. Uimahypyt ovat olleet koko kouluiän osana Laurenin arkea ja nykyään treeneissä kuluu viikossa n. 18 tuntia. Mäkelänrinteen lukio on tarjonnut uimahypyille ja opiskelun yhdistämiselle täydellisen ympäristön ja Lauren valmistuu tulevana keväänä. Syksyllä koittaa muutto kohti Yhdysvaltoja ja UCLA:n yliopistoa, josta Lauren on saanut täyden stipendin tukemaan opiskelua ja uimahyppyjä. Siellä vietetään seuraavat neljä vuotta ja tähdätään kohti Pariisin 2024 ja Los Angelesin 2028 olympialaisia. Lauren suunnittelee jatkavansa Suomen maajoukkueessa, vaikka pääpainotteisesti kilpaileminen tapahtuu Yhdysvalloissa yliopiston joukkuetta edustaen.

Helsingin Metsälän ja Käpylän Lions-klubit ovat panneet merkille, että nuoriso on hyvin kiinnostunut uimahyppäämisestä. Koska kaikenlainen nuorisotyö ja tietysti nuorison terveellinen liikkuminen ovat lähellä Lions-klubien sydäntä, haluavat klubit rohkaista nuoria hyppäämään mahdollisimman paljon ja siten kehittämään uimataitojaan. Vaikka kilpaurheilu ei ole niin tärkeää kuin terveellinen liikunta, on pieni kilpailuhenki paikallaan. Siksi klubit yhdessä Laurenin ja Laurenin seuran kanssa ovat päättäneet julistaa ensi kesäksi nuorisolle uimahyppyhaasteen.

Hyppää mukaan haasteeseen!

Uimahyppyhaasteessa tavoitteena on, että mahdollisimman moni 5-15 vuotias lapsi/nuori suorittaa mahdollisimman monta hyppykertaa kesän aikana. Korkeudella ei ole väliä, kunhan se on vähintään 1 metri. Ideana on julkaista keräilykortti (applikaatio, jos vain mahdollista), johon nuori merkitsee paikan, ajan, hyppykertojen määrän ja korkeudet, joista hän on hypännyt. Tietyn määrän (esim. 5 hyppyvisiittiä ja 50 hyppykertaa) saavutettuaan nuori pääsee mukaan palkintojen arvontaan. Ja hypyistä julkaistut videotkin voivat osallistua arvontaan. Lisäksi kaikkein ahkerimmat hyppääjät kutsutaan valmennustapahtumaan Mäkelänrinteen Uimahalliin syksyllä.   Valmennustapahtumassa Laurenin seuran jäsenet opastavat osallistujia uimahyppäämisen tekniikassa.

Uimahyppyhaaste polkaistaan Laurenin toimesta liikkeelle 23. huhtikuuta Lionsin kevättapahtumassa Mäkitorpantien leikkipuistossa.

Lions-klubien puheenjohtajat, Metsälästä Ari Tuominen ja Käpylästä Jan Ritanoro, ovat Uimahyppyhaasteen puuhamiehiä ja ottavat mielellään vastaan haasteeseen liittyviä kysymyksiä tai kommentteja. Lehden FB-palstalla voi asiaa kernaasti kommentoida taikka sitten Käpylän, Oulunkylän ja Metsälän kaupunginosaseurojen FB-sivuilla, jossa julkaisemme kopion tästä jutusta parin viikon päästä.

Teksti: Pekka Rintala

Kuva: Chris Rye

Share