Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä

Blogi Oulunkylä-Seura: Oulunkylässä tapahtuu

kuva Marja Markko

Kuva: Marja Markko

Tässä ensimmäisiä tunnelmia pormestarin illasta 27.4.23. Pop-up -tori aukesi klo 18 ja paikalla oli useita kaupungin eri toimialojen edustajia – pelastuslaitos, liikuntapalvelut, seniorineuvonta, kaavoitus, liikuntapalvelut etc. Meitä paikallisia oli pöytiensä takana MLL, Gnistan, Veräjälaakson Kohtaamo ja Oulunkylä-Seura. Lisäksi OYK:n 7D oli perustanut kahvilan, jossa oli mainiot tarjoilut ja henkilökunta.

Kaupungin edustajia oli paikalla varsin runsaasti ja myös alueen asukkaita, joiden kanssa syntyikin hyviä keskusteluja. Kaupunkisuunnittelun pöydän ympärillä oli vilkasta, koska siellä oli esillä keskustasuunnitelmien uusin versio. Suurin muutos edelliseen versioon verrattuna oli Tapio Rautavaaran puiston pysyminen nykyisellä paikallaan.

Varsinainen asukasilta alkoi klo 19 ja se on kokonaisuudessaan katsottavissa tallenteena Helsinki-kanavalla. Kysymyksiin saatiin jonkinlaisia vastauksia ja suunnitelmien mahdollisiin toteuttamisajankohtiinkin kohtuullisia arvioita.  Itselleni jäi tosin tunnelma, että kysymyksen ydin jäi tosinaan huomiotta tai kierrettiin.  Suosittelen katsomaan videotallenteen ja päättelemään itse.

Seuralla on edessä seuraavaksi juhlajärjestelyt. Virittelemme Kyläjuhlia viikolle 24 ja tarkemmin lauantaille 17.6. Tiedossa on ainakin musiikkia ja mukavaa yhdessäoloa. Alustavasta ohjelmasta voit lukea toisaalla tämän lehden sivuilla ja päivitämme tapahtumatietoja koko ajan seuran FB-sivulle. Jos tunnet vetoa auttaviksi käsiksi kaikenlaisiin järjestelyhommiin, ota yhteyttä meihin sähköpostilla oulunkylaseura.info@gmail.com tai laita viesti FB-sivun kautta.

Olemme julkaisseet myös kaksi kyselyä liittyen turvallisuusasioihin ja aseman alikulun taideteoksen toteuttamiseen. Niistä saat lisätietoa FB-sivuiltamme sekä ilmoitustauluilta Ogelissa, kirjastolla ja muutamissa lähialueen kaupoissa. Toivon, että yksityishenkilöiden lisäksi myös taloyhtiöt kiinnostuisivat vastaamaan etenkin turvallisuuskyselyyn, josta kerrotaan myös tässä lehdessä. Järjestämme yhdessä Helpen kanssa syksyllä asukasiltoja kiinnostuksenne mukaisesti.

Toivotan kaikille teille oikein mukavaa kevättä ja kesää. Ehkä pääsemme ajamaan Raide-Jokerilla jo ennen syksyn ensimmäisen lehden ilmestymistä.

Toivottavasti tapaamme Oulunkylän Kyläjuhlilla kesäkuussa!

Teksti ja kuva: Marja Markko, pj Oulunkylä-Seura

Share