Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Maunula, Uutiset

Gurme Cafe Maunulassa

Gurme Café Maunula

Teetä ja baklavaa. Kuva: Marjo Markko.

Tässä paikassa on heti sisään astuessa mukava tunnelma, joka johtuu ainakin itse tilasta. Se sijaitsee 1954 rakennetun kerrostalon kivijalassa Metsäpurontiellä numerossa 20, jonka on suunnitellut arkkitehti Veikko Larkas. Liekö tunnelmaan vaikuttanut se, että Larkas on suunnitellut yli 10 kirkkoa. Tässä ravintolassa on isot ikkunat ja kutsuva sisäänkäynti eikä tilaa ole puunattu persoonattomaksi. Laskujeni mukaan paikat on noin 30 asiakkaalle ja ulkopatiolla lisäksi kymmenkunnalle.

Kävin lounaalla keskellä viikkoa puolen päivän jälkeen ja useimmissa pöydissä oli asiakkaita.  Tarjolla oli pinaattikeittoa, sipulisia pannupihvejä, munakoiso-perunapaistosta, tonnikala-katkarapupastaa ja lisäkkeitä. Ja vielä paria eri pizzaa sekä pieni salaattipöytä. Hintaan 10,90 sisältyi myös kahvi ja tee. Erillisessä tiskissä oli talon omia turkkilaisia piiraita sekä baklavaa.

En varsinaisesti himoitse tonnikalaa, mutta pasta oli hyvää. Pannupihvi oli ihan ok – hieman kuiva, mutta ravintolan intialaisen kokin tekemä munakoiso-perunapaistos vallan herkullista. Hain jälkiruoaksi pienen baklavan ja kupin teetä. Minun makuuni baklava on yleensä turhan makeaa, mutta tämä talon itse tekemä leivonnainen onkin rapea herkku, jossa pistaasi ja hunaja olivat kohdillaan. Vitriinin suolaiset leivonnaiset täytyy vielä maistaa erikseen, vaikka iltateen kaverina.

Tässä liikehuoneistossa on aiemmin sijainnut kahvila, joka oli ainakin maunulalaisille tuttu. Sijainti on vallan mainio, koska sinne pääsee hyvin sekä julkisilla että omin siirtymävälinein. Lähellä on muutama parkkipaikka autoille. Itse ravintolaan on helppo tulla lastenvaunujen, rollaattorin tai pyörätuolin kanssa.

Vastaanotto tiskin takana oli ystävällinen ja lounas esiteltiin kattavasti. Samoin vitriinissä olevien leivonnaisten turkinkieliset nimet käännettiin ja kerrottiin valmistusaineista. Käytetyt astiat haettiin pöydästä samalla kun itse olin baklava-ostoksilla.

Gurme Cafe on hyvä esimerkki meidän asukkaiden kaipaamista kivijalkapalveluista, joten suosikaamme niitä.

Teksti ja kuvat: Marja Markko

Gurme Cafe, Metsäpurontie 20, Maunula

Lounas tarjolla klo 11-15

Share