Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Oulunkylän Kiekko-Kerhosta ensimmäinen helsinkiläinen jääkiekon tähtiseura!

OKK kuva Niklas Vaarna

: Kuvassa vasemmalta Suomen Jääkiekkoliitosta Pyry Lukkarila, Turkka Tervomaa, Joni Leander ja Sami Nuutinen. Sekä Tähtiseuratunnuksen vastaanottaneet Oulunkylän Kiekko-Kerhon Eero Eriksson, Pasi Andersson, Tarja Ikonen ja Tanja Vaarna. Kuva: Niklas Vaarna.

Oulunkylän Kiekko-Kerholle (OKK) myönnettiin lasten ja nuorten Tähtiseuran merkki ensimmäisenä helsinkiläisenä jääkiekkoseurana. Suomen Jääkiekkoliiton edustajat luovuttivat OKK:lle Tähtiseuran tunnukset seuran 50-vuotisjuhlassa Park Hotelli Käpylässä 25.3.2023.

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen seurojen laatuohjelma. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja seuran tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä, vastuullisesta ja inhimillisestä toimintatavasta. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

Luovutuksen yhteydessä muisteltiin, että OKK oli ensimmäisiä Nuori Suomi Sinettiseuroja 1990-luvulla. Perinteet tältä osin siis jatkuvat ja esittipä jääkiekkoliitto, että OKK voisi olla ensimmäinen jääkiekkoseura, jolla olisi sekä tämä nyt saavutettu lasten ja nuorten että myös aikuisten Tähtiseuratunnus. Juhlaan osallistuneet seuran jäsenet ja heidän läheisensä selvästi lämpenivät haasteeseen saavuttaa myös aikuisten Tähtimerkki. 

Seuran puheenjohtaja Eero Eriksson ja valmennuspäällikkö Pasi Andersson totesivat esityksissään, että Oulunkylän Kiekko-Kerho on monimuotoinen lasten, nuorten ja aikuisten alueellinen jääkiekkoseura. Sillä on tarjontaa kevyestä jääkiekon harrastamisesta joukkueissa pelaamiseen. Myös tytöille ja naisille. Tällä hetkellä voimakkain panostus on meneillään lasten Leijona-kiekkokoulussa sekä juniorijoukkueiden määrän lisäämisessä. Seuran tavoitteena on saada lisää alueemme lapsia ja nuoria hienon, mutta kohtuuhintaisen harrastuksen ja liikunnan pariin. Erityisen ylpeitä seurassa ollaan sen omista nuorista valmentajista ja ohjaajistaan. Tähän voimavaraan kiinnittivät myös jääkiekkoliiton edustajat huomiota.

Juhlaan lähettivät terveisensä ja onnittelunsa monet seurassa vuosien kuluessa pelanneet tai muuten toimineet. OKK:ssa jääkiekkouransa aloittanut nykyinen Ifkin tähtipelaaja Juha Jääskä totesi tervehdyksessään, että OKK:n pitää olla kiekkokartalla seuraavatkin 50 vuotta – ainakin. 

Teksti: Eero Eriksson

Kuva: Niklas Vaarna

Share