Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Maunula, Uutiset

Roope Lipasti kirjailijavieraana Maunula-talossa

Roope Lipasti kuva Otto Virtanen

Roope Lipasti. Kuva: Otto Virtanen

Maunula-talo 8.6. klo 18-19.30

Kirjailijavieraana Roope Lipasti, joka kertoo kirjoittamisesta, tarinoiden synnystä ja lukemisen tärkeydestä sekä vastailee kysymyksiin. Hän kirjoittaa sekä lapsille että aikuisille. Keskustelussa myös uutuudet Porakonekirjoittaja (Otava 2023) ja Palavan kaupungin lapset (WSOY 2022). Vapaa pääsy.

Roope Lipastin Palavan kaupungin lapset on kouluikäisille suunnattu historiallinen kertomus Turun palosta. Romaanin päähenkilöt Peter, Hulda ja Jaakko sekä kulkukoira Rapu edustavat kaupungin eri sosiaaliluokkia, mutta ovat ystäviä ja kokevat jännittävän seikkailun kaupungin joutuessa liekkimeren valtaan.

Tapahtumiin sisältyy sekä faktaa että fiktiota Turun palosta, eikä täpäriä tilanteita puutu. Kiehtovan juonen ohella Lipasti saa sujuvasti mukaan tietoa 1800-luvun elämästä ja yhteiskunnasta. Teoksen jatko-osa Rauniokaupungin lapset on ilmestynyt nyt toukokuussa.

Teksti: Susan Wilander

Share