Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Meidän kyläjuhla kosketti ja inspiroi

Ihmisiä Seurahuoneen pihaterassilla

Oulunkylän Seurahuoneen sisäpihalla nautittiin konsertista aurinkoisessa säässä. Kuva: Sannaleena Lapinoja

Oulunkylä-päivä vietettiin kauniissa ja hyvin lämpimässä säässä 17.6. Päivän avasi aamulla Oulunkylä Seuran Facebook-sivustolle videotervehdyksen lähettänyt Janus Hanski, joka muisteli Oulunkylää lämpimästi, nuoruuttaan Ogelissa viettäneenä.

Upea avausnumero nähtiin fyysisesti Ogelin Liikekeskuksessa, jossa OTK:n naiskuoron, sekä Helsingin työväen sekakuoron jäsenet lauloivat klo 11 ja jonka esityksestä ei myöskään Tapio Rautavaaran lauluja puuttunut. Samaan aikaan Leikkipuisto Mäkitorppa täyttyi ahkerista kirppiksen pitäjistä ja paikalle saapunut Lastenkirjastoauto, sekä ihanat Ogelin S-marketin tuotteita jakaneet “pehmot”, ilahduttivat juhlakansaa Lionsin, sekä Oulunkylän seurakunnan valvovien silmien alla.

Seurahuoneella nautittiin konsertista

Oulunkylän Seurahuoneen sisäpihan terassilla esiintyivät Elske & The Vagabonds, Willie Corners & The Drafted, The Still Water Family ja Ruma Planeetta. Monipuolinen artistikattaus piti yleisön otteessaan, ja soittajista oli ilahduttavaa, että väkeä riitti koko nelituntisen ohjelmiston ajaksi.

Myös Seurahuoneen edustalla olevaan Maexmontaninpuistoon saapui kiitettävä määrä vilttikirppisläisiä, joiden panostusta on myös syytä arvostaa haastavan kuumassa säässä. Oulunkylä-Seuran infopisteellä puiston entisellä lavalaiturilla, esiteltiin paikallistuntemusta lisäävää kirjallisuutta, ja jaettiin tietoutta kotikaupunkipoluista.

Jälkeenpäin kuultuna muutamat kävijät olivat ihmetelleet, miksi bändit eivät soittaneet laiturilla. Kerrottakoon tässä, että mikäli Oulunkylä-Seura saa jatkossa enemmän talkootyövoimaa, onnistuvat soitot jälleen myös tuossa perinteisessä paikassa.

Joka tapauksessa, Oulunkylän Seurahuoneen sisäpihalle ja sisällekin asti kannattaa ja saa tulla ihan ehdottomasti, aina kun siellä on tapahtumia ja arkisin sen aukioloaikojen mukaan. Oulunkylän Seurahuone on yksi Helsingin Kaupungin ylläpitämistä yhteisötaloista ja siellä on monenmoista toimintaa viikolla, johon voi ilmaiseksi osallistua. Ehdottomasti siis tutustumisen arvoinen kohde kaikille, vaikka talo on monen mielestä niin sanotusti “väärinpäin”. (Heh.)

Lisäksi Oulunkylä-Seura toivoo, että mahdollisimman moni “tekevä käsi” osallistuisi tapahtumiin, sillä tänä vuonna esimerkiksi kahvi- ja ruokamyyjistä Seurahuoneen päässä oli pulaa. Jokavuotisiin tapahtumiin olette lämpimästi tervetulleita, ja nimenomaan sisälle myyjiksi haluavat voivat olla yhteydessä seuraan jo syksyllä, tai viimeistään helmikuun aikana vuoden vaihtuessa, esimerkiksi Oulunkylä-Seuran kotisivujen kautta.

Papa Beat Hudson’s Blues Festival

Ravintola Oggelbyssä rikkoutui kevyesti paikallinen kävijäennätys iltayhdeksältä. The Still Water Familyn keikalta ei meininkiä puuttunut ja vierailevat esiintyjät Grazy Mama, sekä Kanttori Kissu Ahokas, saivat myös esiintyä täydelle tuvalle.

Festivaali jää toistuvaksi tapahtumaksi Oulunkylään, ja tapahtuma kunnioittaa edesmenneen bluesmuusikon Papa Hudsonin muistoa. Yhtyeen jäsenet välittävät kiitoksensa tätä kautta kaikille osallistuneille, sekä ravintoloitsijalle.

Elämänjanoisten runoilta

Osana juhlaviikkoa Oulunkylä-Seura vieraili myös Elämänjanoisten runoilta & open mic -tapahtumassa, jonka estradina toimi keskiviikkona 14.6. Olutravintola Jano. Tilaisuus alkoi kello 17 ja ensimmäisen runoillan vieraana kuultiin Roosa Tiensuun vaikuttavia vuodenaikoihin painottuvia runoja, sekä illan juontajan, runoilijakirjailija Sannaleena Lapinojan tuotantoa, lausuntaa ja tervetuliaislaulut.

Open mic -osuudessa vierailivat huikeat ja monipuoliset runoilijalahjakkuudet Minna Mahkonen, Inari Mykkänen, Satu Punju, sekä MC Sige koko yleisöä lämpimästi säväyttänein ja myös huvittanein aforismein.

Tilaisuus oli ainutkertaisuudessaan sykähdyttävä ja pitkään toivottu tapahtuma Oulunkylässä. Toivomme ja kannustamme, että myös tästä tulee pitkäaikainen perinne. Hienoa, että runous versoo kotikaupunginosassamme.

Syksy tuo mukanaan taiteiden kirjoa

Oulunkylä-Seura valmistautuu omalta osaltaan seuraavaan taidetapahtumaan ja 26.8. lauantaina onkin luvassa jännittäviä elämyksiä. Tätä lehtijuttua kirjoitettaessa, ohjelma ei ole vielä kokonaisuudessaan valmistunut, joten sen sijaan kehotammekin seuraamaan paikallista mainontaa vielä viime metreillä, kuten seuran kotisivut netissä, sekä Facebookissa ja Ogelin Liikekeskuksen ilmoitustaulu.

Ehdottoman varmaa on kuitenkin ravintola Oggelbyn tiloissa pidettäväksi varmistunut jazz-konsertti 26.8.2023 jo kello 19, jossa on erittäin harvinainen mahdollisuus päästä kuuntelemaan maailmanluokan jazz-musiikkia Tuomo Uusitalo Trion toimesta.

Uusitalo on kansainvälisesti palkittu, New Yorkissa vuodesta 2012 vaikuttanut ja 2022 Helsinkiin muuttanut jazzpianisti. Uusitalon uraan mahtuu esiintymisiä useiden legendaaristen yhtyeiden ja muusikoiden kanssa, kuten Tommy Dorsey Orchestra, Jimmy Cobb, Billy Hart, Chris Cheek, Seamus Blake, Justin Brown, Dayna Stephens, Peter Slavov, Ulysses Owens Jr., David Schnitter, Rich Perry, Joe Farnsworth, Elliott Mason ym. Trio esiintyi myös Pori Jazzissa. Tuomo Uusitalo – piano, Juuso Rinta – kontrabasso, Roope Kantonen – rummut.

Jazz-iltamissa lavalle vieraana nousee myös The Drafted yhtyeen kitaristilauluntekijä Willie Corners, jonka juuri julkaistavan Vagabond-albumin ilmestymistä kannattaakin seurata silmä kovana musiikkikulttuuria ja monimuotoista taidetta edistävän All4Corners Productionsin some-medioista, sillä kyseinen herra on nousemassa myös Tavastian lavalle 12.9.2023 yhtyeiden Joonas Widenius Trio, Topi Suuronen & Rodeo, sekä Ruma Planeetta kanssa.

Konsertti on samalla albumin levynjulkaisukeikka, joten halutessaan tukea paikallista musiikkikulttuuria laajemmassa sfäärissä, löydät tapahtuman netistä nimellä Rollfest Tavastia. Liput ennakkoon Tiketistä vain 20 € euroa. Tapahtuman yhteistyötoimijoina edellä mainittujen lisäksi ovat Rollfest ry ja radiokanava Roll FM.

Vielä kerran lämmin kiitos kaikille Oulunkylä-päivään osallistuneille, sekä sponsoreille ja tervetuloa toimintaan uudet osallistujat!

Teksti ja kuva: Sannaleena Lapinoja, Oulunkylä-Seura

Share