Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Uutiset

Vapaaehtoistyöstä rikkautta elämään

Ihmisiä istumassa pöydän ääressä

Oulunkylän seurakunnan vapaaehtoistyöläisiä. Kuva: Jani Laukkanen

Suomessa on pitkät perinteet vapaaehtoistyölle, jolle väestörakenteen muuttuessa on entistä suurempi tarve: yli puolet helsinkiläisistä asuu yhden hengen talouksissa, noin viidennes heistä on yli 65-vuotiaita ja yhä useampi heistä on maahanmuuttaja.

Seurakunnat voivat tarjota kohtaamispaikan sekä niille, jotka haluavat saada merkityksellistä tekemistä arkeensa, että niille, jotka kaipaavat uusia ystäviä. Me olemme tulleet mukaan Oulunkylän seurakunnan vapaaehtoistyöhön työvuosiemme jälkeen. Olemme muun muassa vierailleet vanhainkodissa, toimineet yhteisöravintolassa monenlaisissa eri tehtävissä, avustaneet musiikkitapahtumissa ohjelmalehtisten myyjinä ja osallistuneet yhteisvastuukeräyksen toteuttamiseen.

On ollut ilo nähdä, miten eri sukupolvet ja kansallisuudet kokoontuvat saman pöydän ääreen ja iloinen puheensorina täyttää yhteisöravintolan tai miten muistisairas vanhus jatkaa sujuvasti ulkoa laulua, jota olemme alkaneet laulaa yhdessä. Hetket vapaaehtoistyöntekijöiden kesken onnistuneen tilaisuuden jälkeen ovat myös olleet hyvin palkitsevia ja yhteishenkeä luovia.

Meille seurakunta on yhteisö, johon haluamme kuulua, ja kohtaamispaikka, jonka soisimme monen yksinäisenkin löytävän. Olemme löytäneet useita tapoja saada merkityksellistä ja antoisaa tekemistä ja haluamme olla omalta osaltamme rakentamassa hyvinvointia kotikaupunkiimme. Suosittelemme lämpimästi erilaisia vapaaehtoistyön muotoja muillekin.

Oulunkylän seurakunta panostaa vapaaehtoistoimintaan tänä syksynä aivan erityisesti. Kutsumme alueen asukkaita mukaan ja toivomme, että uusia ideoita syntyy ja että kohtaamme myös niitä, joille vapaaehtoistoiminnasta olisi aivan erityistä höytyä ja iloa. Vapaaehtoistoiminta parhaimmillaan antaa rikkautta elämään niin tekijöilleen kuin sen tuloksista nauttiville.

Oulunkylän seurakunnan vapaaehtoistoimintaan voi tutustua seurakunnan verkkosivuilla, vapaaehtoistoiminnan syyskauden startti-illassa torstaina 24.8. klo 17 tai Uusien vapaaehtoisten illassa to 21.9. klo 17. Tilaisuudet järjestetään Maunulan kirkolla, Metsäpurontie 15.

Teksti: Ritva Laukkanen ja Riitta Holmlund

Kuva: Jani Laukkanen

Share