Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Gnistanin yleisöennätys uudelle tasolle 

jalkapallo-ottelun yleisöä Oulunkylässä

Gnistan – HIFK 4-0 ottelun loppuunmyyty katsomo 28.6.2023. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Jalkapallon kiinnostavuus Oulunkylässä on noussut ennennäkemättömälle tasolle. Gnistan pelaa tänä vuonna neljättä perättäistä kauttaan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä. Aikaisempinakin Ykkösen kausina Gnistanin ottelut ovat keränneet varsin mukavasti yleisöä, mutta tänä vuonna katsojalukemissa on tapahtunut iso hyppy ylöspäin ja on päästy jo lähelle alempaa Veikkausliigatasoa.

Juhannuksen jälkeen Oulunkylässä Mustapekka Areenalla pelattiin kaksi paikallisderbyä, joissa Gnistan kohtasi ensin HIFK:n ja sitten Käpylän Pallon. HIFK:n vahva kannatus oli tiedossa ja otteluun valmistauduttiin kentän päätyyn lainatulla lisäkatsomolla ja seisomapaikkalippuja myytiin myös pääkatsomon vastakkaiselle puolelle. Ja kuinkas kävikään. Ottelupäivänä ei lippuja enää riittänyt myyntiin, kaikki liput myytiin loppuun jo ennakkoon ja kentän lisättykin kapasiteetti täyttyi. Gnistanin komea uusi yleisöennätys on nyt 1550 katsojaa!!  Melkoinen määrä katsojia joutui seuraamaan ottelua kentän aidan ulkopuolelta Yhteiskoulun pihalta ja pääkatsomon viereiseltä ulkoalueelta. Aikaisempi yleisöennätys oli 906 katsojaa.

KäPa-ottelussa katsomopaikat sentään riittivät kaikille halukkaille ja lainatut lisäkatsomot oli siirretty ns aurinkokatsomon puolelle. Mutta jälleen yleisömäärä oli mahtava, 1312 katsojaa.

Tämän tason yleisömäärät aiheuttavat myös melkoisia haasteita seuran vapaaehtoistyöntekijöiden suhteen. Kun katsomokapasiteettiä lisätään, joudutaan lisäämään myös palveluja. Kaikille katsomonosille pitää tarjota myös palvelut. Myyntipisteiden määrä ja makkaragrillien määrä jouduttiin tuplaamaan, samoin Pasi Kuikka-koppien määrä.

Gnistanin kotiotteluista on muodostunut isoja tapahtumia Oulunkylässä. Yleisön kannustus ja tuki kotijoukkueelle on myös noussut uudelle tasolle. Seuralla on ollut jo pitkään pieni, mutta hyvin kiinteä ja uskollinen faniporukka, joka kiertää kannustamassa joukkuetta myös vierasotteluissa, jopa Rovaniemeä myöten. Faniporukka kannatuslauluillaan luo kotiotteluihin aivan erityistä tunnelmaa. Ja erityisesti tänä vuonna Faniporukka on saanut mukaan myös Gnistanin juniorit. Junioreille on pääkatsomosta varattu oma katsomonosansa, ja junioreiden eläytyminen ja mukanaolo otteluissa on ollut upeaa kuultavaa. Yhteisöllisyys on yksi seuran perusarvoista ja tämä arvo toteutuu seuran junioreiden toimesta edustusjoukkueen kotiotteluissa erinomaisesti. Ainakin jalkapallon Ykkösessä vastaavaa omien junioreiden tukea muualla saa hakea.

Mustapekka Areenan tekonurmi ja lämmitysjärjestelmä uusittiin heinäkuussa. Gnistan joutui sen tähden pelaamaan yhden kotiottelunsa evakossa Myyrmäessä ja vielä viivästyksen takia toisen evakossa Brahen kentällä Kalliossa.  Kauden viimeiset runkosarjan kotiottelunsa Gnistan pelaa uusitulla tekonurmella. Sunnuntaina 20.8. vastassa on FF Jaro ja lauantaina 2.9. SalPa. Runkosarjan jälkeen Ykkösen ottelut jatkuvat Gnistanin osalta Ylemmässä loppusarjassa.

Kaikki jalkapallon ystävät tietävät, että ”Fudis on parasta paikan päällä”. Jos ei kuitenkaan pääse paikalle, niin ei suurta hätää. Kaikki jalkapallon Ykkösen ottelut, siis myös Gnistanin sekä koti- että vierasottelut, ovat nähtävissä livenä Ruutu Plussan välityksellä.

Teksti: Markus Krabbe

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Share