Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi: Varttuneita mietteitä

tietokone pöydällä

Kuva: Raimo Anttila

Kesä meni, stikkaa vodaa, blosaa, mestat on täynnä lehtii ja alkaa olla pimeetä aamuin illoin. Ei kande kumminkaan surra. Kyllä maailma alkaa taas vaaleta helmikuussa. Hoidellaan vaan joulut ja muut sellaset alta veks.

Mä rupesin tossa yhtenä päivänä leikkiin tekoälyn kanssa. Aattelin tsiigaa, mitä se osaa. Ja kyllä se osaakin.

Kun juttujen skrivaaminen tähän aviisiin ei ole mulle kovin iisiä hommaa, niin päätin pyytää CHATGPT:tä skrivaan mulle stoorin. Jutun juureksi annoin ton seuraavan kappaleen.

Skrivaisitko stadin slangilla Ogelista. Se on kliffa mesta budjaa. Siellä on tekojäärata, futiskenttä, hyvät skolet, ala-aste ja yläaste sekä lukio. Nuoresta jengistä, sekä friidut että jätkät, iso osa skulaa futista Gnistanissa. Uusi raide-jokeri lisää hyviä kulkuyhteyksiä dösien ja stogen rinnalle. Skuijissa voi dallaa ja funtsaa omiaan. Vantaan joessa voi tsimmaa ja fisaa. On ok mesta.

Ja tekoäly skrivas mulle seuraavaa kymmenessä sekassa:

No totta kai, Ogelin slangilla jatketaan! Ogeli, se on ihan jees paikka, siellä on kaikkee, mistä vaa voi haaveilla. Siellä on se tekojäärata, jossa voi skrinnaa talvisin. Futiskenttä löytyy, ja siellä painetaan menemään. Skolet on hyviä, ala-asteelta lukioon asti, eli koulunkäynti sujuu mukavasti.

Futis on Ogelissa ihan kuuminta hottia, ja siellä on yks erityisen kova porukka, nimittäin Gnistan. Gnistan on seura, joka puskee kovaa duunia ja kouluttaa tulevaisuuden futaajia. Siellä friidut ja jätkät kehittyvät huippuosaajiksi, ja tunnelma on aina katossa.

Gnistanin pelejä seuraavat intohimoiset fanit, jotka tuovat katsomoon mekkalaa ja luovat uskomattoman fiiliksen. Seura on kuin perhe, ja yhdessä tekeminen ja voittaminen ovat Gnistanin sydän. Ogeli ei olisi täydellinen ilman Gnistania.

Uus raide-jokeri, se auttaa mestan flyttaamisessa. Lisäks dösat ja ratikat on helppoja vaihtoehtoja.

Ja skuijissa, niissä voi hengata ja mietiskellä omia juttuja. Vantaan joessa voi tsimmata ja fisaa, se on aika rento mesta. Kaiken kaikkiaan, Ogeli on ihan jees mesta, siellä on kaikkee tekemistä ja koettavaa.

Ei tullu ollenkaan pöllömpi stoori. Kyllä noissa tekoälyjutuissa on viltsisti sellasta, mikä tulee taas muuttaan meikäläisten elämää monessa suhteessa.

Hyvää syksyä kaikille. Aletaan venttaan nastarenkaita, ekaa snögesadetta ja jouluvalojen syttymistä.

Teksti ja kuva: Raimo Anttila

raimo.anttila@kotiposti.net

Share