Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Lämmityskulut kuriin lisäeristyksellä?

Mies tekemässä katon yläpohjan eristystä

Lisäeristeasennus käynnissä. Kuva: Renoplus Oy

Kohonnut energianhinta on nykyään yleinen kahvipöytäkeskustelujen aihe. Se koskee meitä kaikkia joko suoraan tai välillisesti asumismuodosta riippumatta ja se tulee pysymään huomion kohteena jatkossakin. Paluuta entiseen, jopa liiankin huolettomaan energiankäyttöön ei ole.

Suomessa asuminen kuluttaa noin 40 % energiasta. Rakennuksissa suuri osa lämpöhäviöistä tapahtuu yläpohjan kautta. Rakennuksen energiatehokkuutta voi parantaa helposti ja kustannustehokkaasti yläpohjan lisäeristämisellä. Lisäeristäminen tehdään puhaltamalla yläpohjaan puukuitueristettä eli ns. selluvillaa. Selluvilla on ekologinen ja turvallinen kierrätyspaperista kuiduttamalla valmistettu lämmöneriste. Se voidaan asentaa kaikkien olemassa olevien lämmöneristeiden päälle.
-Selluvillalla voidaan saada jopa 25% säästö lämmityskustannuksissa. Hyvin eristetyssä talossa on tasainen huonelämpö lämmityskaudella ja vastaavasti kesähelteellä huonetilat pysyvät pitempään viileänä. Asumisviihtyvyys siis paranee niin talvella kuin kesälläkin, Jouni Varis Renoplus Oy:stä sanoo.

Missä kunnossa oman talon eristys on?

Oman kodin lämpöeritystä voi kartoittaa yläpohjan kuntokartoituksella, jolla tarkistetaan olemassa olevan lämmöneristeen määrä ja laatu. Lisäksi tehdään havainnot savuhormien palosuojauksesta, läpivientien ja aluskatteen kunnosta sekä yläpohjan tuuletuksen toimivuudesta. Kuntokartoituksia suorittavat yritykset voivat myös antaa tarjouksen lisäeristystyöstä. Pääsääntöisesti lisäeristys voidaan toteuttaa kaikkiin kiinteistöihin, joissa on ns. tuulettuva yläpohja eli avoin ullakko.
-Palvelemme sekä omakotikiinteistöjä että asunto-osakeyhtiöitä, joissa lämmityskustannukset yleensä ovat suurin yksittäinen kuluerä, toteaa Jouni Varis Renoplus Oy:stä. Renoplus Oy suorittaa yläpohjan kuntokartoituksia Termex-Eriste Oy:n valtuutettuna jälleenmyyjänä.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Renoplus Oy

Share