Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Kotona Oulunkylässä blogi: Entistä haluttavampi Oulunkylä

Kotona Oulunkylässä

Aloitin 15 vuotta sitten 2008 yrittäjänä Kiinteistömaailma Oulunkylässä. Sen jälkeen on vettä virrannut paljon Vantaanjoessa ja moni alueen asukas on vaihtanut kotia tai hiippakuntaa. Silloin tuntui Töölön asuntomarkkinoilta tulleena kuin olisin tullut nukkumalähiöön, vihreään idylliin, jossa oli kuitenkin toimiva ostari palveluineen. Asuntokaupassa oli myös nukkuva tunnelma, kun Lehman Brothers kaatui ja alkoi maailmanlaajuinen rahoituskriisi. Siitä selvittiin ja samana vuonna Oulunkylässä tehtiin jo 156 asuntokauppaa. Asuntojen keskihinta oli 2664 euro/m2 ja tavanomainen kauppahinta oli 205.000 euroa.

Tänä päivänä Ogeli on kunnostautunut monipuolisuudellaan ja alue kehittyy palveluiltaan ja saavutettavuudeltaan ollen liikenteen solmukohtana pääradan junille ja poikittaisliikenteen Raide-Jokerille. Alue on noussut asuntoportaaleissa halutuksi asuinalueeksi. Ikäihmisille ja lapsiperheille löytyy vaihtoehtoja huomispäivän helpommalle asumiselle ja paremmalle asumiskustannusten ennakoimiselle. Iloisena seuraan palveluiden monipuolistumista: täältä löytyy vauvakahvilaa, joogasalia, Buli Foodtruckia, Capperia ym. Tänä vuonna tehdään noin 170 asuntokauppaa. Asuntojen keskihinta on n. 4000 euroa / m2 ja keskimääräinen kauppahinta on 304.000 euroa. Kohonneista keskiarvoluvuista huomaa, että yleisen hinnannousun lisäksi alueellamme on tehty paljon putkiremontteja ja myyty uusia asuntoja, jotka nostavat alueen hintoja. Asuntojen hinnat ovat palanneet tänä vuonna koronaa edeltävälle tasolle, 2019 hintoihin.

Huomisen Ogeli on virkeä, urbaani keskus toimivine palveluineen. Mielenkiinnolla olen seurannut havainnekuvia uusista rakentuvista kokonaisuuksista. Ehkäpä näitä uusia taloja kauppaamme jo ennen rakentamista virtuaalilasein koettaviksi, työkalumme muuttuvat maailman mukana. Siltavoudintiellä pöytäni äärestä ihailen päivittäin Rautavaaran patsasta ja ruskaan pukeutuvia vaahteroita. Pian tämäkin näkymä muuttuu. Toivon kuitenkin, että oulunkyläläisille tärkeät vihreät keitaat – puistot, lähimetsät ja joenvarsi – säilyvät tulevaisuudessakin.

Teksti: Markku Kilpeläinen
yrittäjä, LKV, toimitusjohtaja
Kiinteistömaailma Oulunkylä-Käpylä

Share