Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Uutiset

Ravintola-arvostelu: Malmin Bistro Palo

ruokaa lautasella

Kuva: Marja Markko

Osoite: Vanha Helsingintie 19, Noli Studios alakerrassa, puh 050 5517619,
ravintola@bistropalo.fi

Liikenneyhteydet: bussilla 69 Malmin aseman bussiterminaaliin sekä junalla. Oman auton voi jättää vaikka Malmin Novan paikoitusalueille.

Avoinna: arkisin klo 10.30 alkaen ja lauantaina klo 12 eteenpäin, mutta sunnuntaisin suljettu. Lounasaika klo 10.30-14.

Hinnat: testipäivänä lounas 12,70 – 15,90.

Tilat: erittäin valoisa, tunnelmallinen ravintola, jossa isot ikkunat kahteen suuntaan. Asiakaspaikkoja on noin 50 ja ulkona lisäksi muutama terassipaikka. Värimaailma on rauhallinen ja puuta on käytetty sekä pöydissä että seinäkkeissä. Vaikka talotekniikka näkyy katossa, tyylikkäät valaisimet vetävät katseen silmänkorkeudelle. Taustamusiikki on rauhallista ja indie-tyyppistä.  Sisäänkäynti on esteetön ja etenkin automaattiovien kohdalla riittävän leveä, vaikka kaksosvaunuille.

Salaattipöytä: oman keittiön maukkaat salaatit esillä suurissa kulhoissa ja merkitty mm V, G. Seinän vieressä lisäksi kahvi ja tee sekä lounaaseen kuuluva keitto. Tee pusseissa, mutta melko laadukasta. Pääruoka tarjoillaan keittiöstä suoraan pöytään.

Palvelu: ystävällistä ja lämminhenkistä.

Yritys: kuuluu Soupster Family -ketjuun. Ravintoloitsija on Kim Heiniö.

Kävin lounaalla torstaina kohta klo 12 jälkeen, jolloin ravintolassa oli hyvin tilaa. Listalla oli tänään lohikeittoa kera tilliöljyn ja salaatti hintaan 12,70.  Muita lounasvaihtoehtoja olivat etelä-amerikkalainen härkäpata valkosipuliperunoilla ja paahdettu lohi yrttiperunoilla. Itse valitsin mausteista papumuhennosta, kurkumariisiä ja kaura-fraichea – hintaan 13,50 sisältyi myös salaatti, leipä, pieni kulho lohikeittoa ja kahvi/tee. Oli kyllä hyvä annos!  Muhennoksessa oli sopivasti potkua, jota kaura-fraiche pehmensi. 

Iltamenun pääruokien hinnat ovat kaikki alle 20,- joten Paloon voi hyvin mennä myös illalliselle.  Juomalistalta löytyy myös runsaasti oluita, cocktaileja ja mocktaileja. Taidankin houkutella ystävättäret junamatkalle Malmille ja leppoisalle viinilasilliselle ikkunoiden ääreen. Ja olisipa mukavaa, jos Oulunkylässäkin olisi tällainen kortteliravintola!

Tarkoituksenani on jatkaa tutustumista myös muihin lähialueemme lounaspaikkoihin ja kirjoittaa kokemuksistani.  Vinkkejä ravintoloista ja kahviloista voit lähettää toimitukseen.

Teksti ja kuva: Marja Markko

Share