Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Uutiset, Veräjämäki

Arepera Bros Venezuelan grill & bar avattu Veräjämäkeen

Arepera Bros

Arepera Bros. Kuva: Marja Markko

Osoite: Maaherrantie 34, puh. 044 2384566, instagram ja facebook

Liikenneyhteydet: ratikka 15 tai juna. Auton voi jättää radan toiselle puolelle

Avoinna: ma – to klo 10.30-22, pe-la klo 11 – 24 ja su klo 11-22

Hinta: lounaalla kolme vaihtoehtoa á 12,70 – myös menun vaihtoehdot

Tilat: uusi, valoisa liikehuoneisto talon kulmassa. Esteetön sisäänkäynti. Asiakaspaikkoja nelisenkymmentä kahdessa eri tilassa. Sisustus saattaa olla vielä hieman kesken ja siksi ravintola vaikuttaa kolkolta. Ison ikkunan ääressä oli mukava istua ja kuunnella latinorytmejä.

Listalla on tyypillistä venezuelalaista katuruokaa. Arepa on pyöreä maissista tehty leipä, joka paistetaan ja halkaistaan. Täytteitä on runsaasti erilaisia – itse valitsin maukkaan lohesta ja avokadosta tehdyn muhennoksen. Annoksen mukana tulee pieni kuppi vihreää ja hieman kirpeää kastiketta, joka sopi oivallisesti lohen makuun. Pisteet täydellisen kypsästä avokadosta, jota oli salaatissa!

Ystäväni oli käynyt ravintolassa edellisenä iltana ja valinnut mozzarellatyyppisellä juustolla täytetyn cachapan. Se on makeasta maissista tehty ja paistettu pannukakku, joka täytetään ja taitetaan puoliksi. Tämänkin annoksen mukana tulee kirpeää kastiketta.

Maissista tehdyt leivät ja pannarit ovat gluteenittomia ja voit tilata annoksen myös vegaanisena.  Lisäksi listalla on runsaasti erilaisia burgereita. Passionhedelmästä tehty sakea juoma sopii oivallisesti ruokien kaveriksi.

Yrityksellä on myös ruokarekka, jonka kanssa he kiertävät eri tapahtumissa sekä lisäksi catering-palvelu.

Vihdoinkin olemme saaneet uuden ravintolan, joka ei ole pitseria. Olemme kaivanneet kivijalkayrityksiä, joten kannatetaan niitä ostamalla heidän palveluitaan.

Teksti ja kuva: Marja Markko

Share