Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi: Varttuneita mietteitä

kuusi

On aika katsella metsästä joulukuusta. Kuva: Raimo Anttila

Vaarilla on aikaa funtsaa omia juttuja. Ei ole enää duunin tuomia toisten juttuja. Tää stoori on muutamista funtsaamisista torstaina marraskuun toisena päivänä.

Aamulla bunkassa funtsaa, että kannatasko herätä jo nyt vai kohta. Lisäksi on viisasta kelaa, mikä päivä on tänään, ihan tarkkaan. Ei oo yks eikä kaks kertaa, kun on liipassu liikkeelle väärillä päivillä. Duuniaikana snaijas ajan paremmin, kun joutu skulaan jonkun systeemin mukaan. Sellasta ei enää ole gamlalla staralla.

Mulla torstaihin kuuluu kuntosali Kustiksessa. Kun siellä tunnin äheltää vempainten kanssa, kerkee funtsaan asioita. Kuntofillaria polkiessa tulee funtsattua mitä vois tänään skruudaa. Silakoita vai siskonmakkaroita. Soutulaitteella funtsaa, miten on kliffaa soudella kesällä skönellä ja vetää rapalaa perässään. Lopuks sitten funtsaa joko tää homma on slut vai vieläkö klabbiprässi.

Kun on stikannu lounassafkat kitusiinsa, on aika ottaa tirsat. Ennen kuin sammahti tuli mieleen hyvä kaveri, joka livahti äskettäin tonne yläkertaan. Me treffattiin vuonna 1954, kun liityttiin partsikaan. Siitä asti ollaan oltu yhteydessä, melkein 70 vuotta. Paljon kerittiin touhuu ja miettii. Vois toivoo, että kaikki snaijattais, kuinka tärkeetä on frendiys. Ja osaisimme itte handlaa kaveruuksiamme eikä vaan venttaa, että joku muu hoitelee homman.

Meitä on 5 starbuu, jotka Enter ry:n opastajina neuvotaan torstaisin Ogelin kirjastossa ikätovereitamme tietsikoiden ja kännyköiden käytössä.  Siellä funtsaamme paikalle tulleiden kanssa mitä moninaisempia systeemeitä tietsikoiden ympärillä. Funtsasimme tänään esimerkiksi, miten joillakin on tallessa tuhansia viestejä, kuvia tai jotain muita merkintöjä tietsikallaan. Täytyy olla akrobaatti, että ne ovat hallinnassa ja käyttökelpoisia. Ei ainakaan multa onnais. Monella meistä on hörnit täynnä turhaa kamaa. Samoin tietokoneella on viltsisti kamaa, jolla ei ole mitään arvoa. Se vaan fyllaa laitteita. Mutta kun veks stikkaaminen on niin pirun vaikeeta.

Illalla kattelin vielä Puoli Seiskaa, jossa oli vieraana duunissaan aikanaan pahasti loukkaantunut skoude Heidi Foxell. Jää funtsaamaan, että on kova likka, kun on tsempannu ittensä siihen kondikseen, missä nyt on. Saattas jäädä monelta duunaamatta.

Tätä skrivatessa alkaa olla myöhä. Funtsailen, että mitä vois huomenna tehdä. Vai tekiskö juuri mitään. Parasta koisaa yö ja funtsaa noita aamulla.

Hyvää joulun odotusta kaikille!

Teksti ja kuva: Raimo Anttila, raimo.anttila@kotiposti.net

Share