Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Oodeja Ogelille

Pelle Miljoona

Pelle Miljoona Seurahuoneella. Kuva: Sannaleena Loukkalahti os. Lapinoja

Oulunkylän Seurahuoneen tiloissa vietettiin kaikille avoin laulu- ja runokonsertti aurinkoisena sunnuntaina 29.10.2023. Oodeja Ogelille tapahtuman teema taiteilijoille oli pyydetysti tuoda lohtua ja iloa ihmisille talven saapuessa, sekä vallitsevan maailmantilanteen keskellä.

Ovien auetessa Viljo Lukkarinen toivotti osallistujat tervetulleeksi soittamalla pianolla mm. Piazzollan tangoja ja simple jazz musiikkia. Sen jälkeen väelle esiintyi runoilija-kirjailija Liisa Marjatta Järvinen, jonka kynästä on syntynyt niin lasten ja nuorten kuin aikuistenkin romaanejakin, unohtamatta näytelmiä, sekä runoja.

Moni tulija, kuten arvata saattoi, odotti ilolla Pelle Miljoonan saapumista paikalle, ja kyseinen herra todellakin täytti kaikki yleisön odotukset vahvalla soolosetillään, sekä monipuolisilla biisivalinnoilla. Pelle MIljoonan soolosetissä suvereenin sanoituksen ja laulun lisäksi soi niin kitara kuin huuliharppukin taidolla ja karismalla, mutta mitään vähempää rakastetulta lauluniekalta ja “tähtivaeltajalta” tuskin voisi odottaa.

Pellelle lavan lämmitti runoilija-lauluntekijä Sannaleena Lapinoja, joka runonlausunnan lisäksi soittaa soolokeikoillaan osin myös rock-keikoiltaan tuttuja kappaleita alkuperäisin akustisin versioin, muun täysin ennen kuulemattoman, ei levytetyn materiaalin kera.

Tapahtuman viimeisenä, mutta ei vähäisimpenä ohjelmanumerona kuultiin Zuge Guerilla Bandin laulaja-kitaristin Zugen, sekä pianisti Tommi Salomaan herkät ja rauhoittavan maagisesti mukaansa tempaavat runot ja laulut. Yhtye itse kuvailee musiikkiaan seuraavasti: “folk musiikkia sörkan ytimestä. Kukkivaa, höyryävää, mutta myös levollista ja parantavaa, ja samalla karua, sekä kantaaottavaa”.

Mielenkiintoinen käänne tilaisuudessa koettiin, kun saimme yllätysvieraaksemme myös kirjailija Lauri Vanhalan. Kiitos siis myös hänelle upeasta runonlausunnasta ja mainittakoon, että konkarin teos “Graavatun tarunot ja lorunot” on sekin sielua ja mieltä ravitsevaa ja tutustumisen arvoista luettavaa.

Lämmin kiitos Oodeja Ogelille tapahtumaan osallistuneille ja esiintyjille. On hienoa nähdä että runous- ja musiikki tuovat ihmisiä yhteen ja koskettavat meitä kaikkia.

Teksti ja kuva: Sannaleena Loukkalahti os. Lapinoja

Share