Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi Oulunkylä-Seura: Juhlia näköpiirissä

Oulunkylä-Seuran logo

Oulunkylä-Seura ry

Tänään oli tosi mukava päivä! Aurinko paistoi ja hyinen tuuli puhalteli, kun tapasin rakkaat ystäväni ja vietimme leppoisan päivän Ateneumin impressionismin näyttelyssä. Suomalaisten maalareiden töiden oheen mukaan oli saatu myös ranskalaisten taitajien töitä. Miten ihmeessä ihminen osaakin siirtää näkemänsä ja kokemansa niin upealla tavalla siveltimen välityksellä kankaalle! Ja me saimme nauttia näistä loistavista töistä vielä sadan vuoden jälkeen niiden valmistumisesta. Tein (taas kerran) itselleni lupauksen, että käyn useammin erilaisissa museoissa ja näyttelyissä tämän vuoden aikana ja kiskon mukaan myös ystäviäni. Julkisilla pääsee lukemattomiin paikkoihin eivätkä pääsymaksut ole kalliita.

Taiteesta sitten reilulla loikalla kaavoitukseen. Aivan, taas tapahtuu. Kaupunki järjestää netissä Uutta Pohjois-Helsinkiä -verkkotilaisuuden 14.2. – lehdessä on siitä tarkempi ilmoitus. Käsittelyssä ovat meille tärkeät Oulunkylän keskustan suunnitelmat sekä jo jonkin aikaa odotettu tieto Oulunkyläntien suunnitelmien päivityksestä. Samoin kaupunki lupaa kertoa millaista palautetta se on saanut Mäkelänkadun bulevardikaupungin kaavarunkoluonnoksesta.

Toivon, että olette huomanneet tähän liittyen myös viiden kaupunginosayhdistyksen yhdessä tekemän asukaskyselyn ja ehtineet siihen vastata. Tuusulanväylän muuttaminen kaduksi vaikuttaa Käpylän, Metsälän, Oulunkylän, Maunulan ja Pakilan asukkaisiin erittäin paljon ja siksi mainitut yhdistykset ovat tuon kyselyn tehneet kuullakseen asukkaiden suoraa palautetta. Vastausten perusteella tehdään yhteenveto sekä koko alueesta että kunkin kaupunginosan osalta erikseen.

Näillä näkymin tulokset julkaistaan helmikuun loppupuolella tapaamisessa, johon kutsutaan asukkaiden lisäksi kaupunkiympäristö-lautakunnan jäseniä, että suunnitelmia laatineita virkamiehiä. Bulevardisuunnitelmia on koottu myös nettisivulle, josta voitte käydä niitä lukemassa – https://kaupunginosat.fi/kaupunkibulevardit/.

Joulukuussa tapasimme Oulunkylän kirkolla syyskokouksen merkeissä ja julkaisimme Vuoden 2023 Oulunkyläläinen -tunnustuksen saajan, IF Gnistanin. He tekevät upeaa nuorisotyötä ja edustusjoukkue astuu Veikkausliigaan. Lisäksi seura juhlii koko tämän vuoden 100-vuotista taivaltaan – tiedossa tuntuu olevan runsaasti hienoja tapahtumia.

Myös Oulunkylä-Seura viettää synttäreitään vuonna 2025 jolloin juhlimme 50-vuotista taivaltamme.  Niihin järjestelyihin haluaisimme myös teidät mukaan.  Millaiset juhlat te haluaisitte?  Laittakaa viestiä vaikka sähköpostilla oulunkylaseura.info@gmail.com tai Facebookin kautta.  Minuakin saa nykäistä hihasta.

Toivotan teille kaikille hyvää vuotta 2024!

Teksti ja kuva: Marja Markko,
puheenjohtaja
Oulunkylä-Seura ry

Share