Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

IF Gnistanilla historiallinen 100-vuotisjuhlakausi edessä

Gnistanin pelaajat riemuitsevat kentällä

Gnistan - HIFK 4-0, miesten Ykkönen, 28.6.2023. Kuva: Kalevi Hämäläinen

IF Gnistan pelaa ensimmäistä kertaa historiassaan pääsarjatason jalkapalloa, kun se astuu 100-vuotiskaudellaan Veikkausliigan kirkkaisiin valoihin.

Gnistan hävisi liigakarsinnan IFK Mariehamnille, mutta sille avautui paikka, kun FC Honka ilmoitti, ettei se hae liigalisenssiä. Liigalisenssikomitea myönsi IF Gnistanille lisenssin Veikkausliigaan juuri ennen joulua. Päätös on merkittävä paitsi seuralle myös koko Oulunkylän alueelle, joka saa ensimmäistä kertaa kunnian toivottaa tervetulleeksi pääsarjatason jalkapallon yhteisöönsä.

Gnistan aloittaa juhlakautensa pelaamalla Liigacupia, kun sen lohkovaihe käynnistyy lauantaina 3.2. klo 14.00 Talin jalkapallohallilla HJK:ta vastaan. Muut ottelut ovat keskiviikkona 7.2. klo 18.00 FC Interiä vastaan Veritas Stadionilla (varalla 14.00 LähiTapiola Areena), lauantaina 17.2. klo 17.00 FC Lahtea vastaan Talin hallilla, ja lauantaina 24.2. vastustajana on EIF. Maaliskuun alussa Gnistan kohtaa vielä IFK Mariehamnin Wiklöf Holding Arenalla perjantaina 1.3.

Lisäksi Gnistanin juhlavuoden tapahtumat kannattaa merkitä kalenteriin! Gnistan toivottaa niin uudet kuin vanhat seuran jäsenet ja Ogelilaiset mukaan seuran juhlintaan:

– Maanantaina 12.2 juhlitaan virallista syntymäpäivää.

– Lauantaina 2.3. Gnistanin 100-vuotisjuhlagaala.

– Torstaina 13.6. suuri kansanjuhla Mustapekka Areenalla.

Seuraa Gnistanin virallisia kanavia, jotta pysyt perillä muista juhlakauden tapahtumista ja ilmoittaudu mukaan!

Teksti: Frans Enala, IF Gnistan viestintä ja markkinointi
Kuva: Kalevi Hämäläinen

Share