Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylä-Seura valitsi uuden johtokunnan ja vuoden oulunkyläläisen

neljä ihmistä seisoo seinän edessä ja hymyilee kameraan. Yksi pitelee kädessään kunniakirjaa.

IF Gnistanin varapuheenjohtaja Patrik Ekström, Adrian Barraza junioreista ja Vera Saastamoinen naisten edustusjoukkueesta ottavat vastaan Vuoden 2023 Oulunkyläläisen kunniakirjan Oulunkylä-Seuran puheenjohtajalta, Marja Markolta. Kuva: Toni Pakarinen

Seuran asukasilta ja syyskokous pidettiin 14.12.2023 Oulunkylän kirkon seurakuntasalissa. Aluksi Toni Pakarinen piti alustuksen Oulunkylän keskustasuunnitelmien tämänhetkiseen tilanteeseen. Seura on kannanotossaan kaupungille nostanut esiin asukkaiden kannalta tärkeitä seikkoja, joihin myös illan yleisö toivoi korjausta. Näitä ovat mm:

  • Oulunkyläntien molempien puolien muodostuminen yhtenäiseksi kävelykeskustaksi ei toteudu liikenneympyrän ja sen lisääntyneen liikenteen aiheuttaman estevaikutuksen vuoksi. Siksi radan vieren sillan muuttaminen leveäksi, valaistuksi ja kunnolla ylläpidetyksi kevyen liikenteen väyläksi on ensiarvoisen tärkeää turvallisuuden kannalta.
  • Oulunkylään tarvitaan riittävän kokoinen monitoimisali esiintymislavoineen ja sen luonteva paikka on tulevien kirjaston, nuorisotalon ja työväenopiston tilojen yhteydessä. Kirkon tilat poistuvat rakennuksen purun yhteydessä, Seurahuone ja Maunula-talo ovat jatkuvasti varattuja. Myös Oulunkylän torille ja ravintoloiksi rakennettaviin tiloihin tulee tehdä valmiudet äänentoistolle ja valoille.
  • Sekä ekologisista syistä että kaupunkikuvan historiallisen kerroksellisuuden säilyttämiseksi seura esitti, että liikekeskus Ogelin alueen arkkitehtuurikilpailussa tavoitteeksi asetettaisiin nykyisen liikekeskusrakennuksen rakenteiden ja arkkitehtuurin säilyttäminen ja hyödyntäminen joko kokonaan tai osana uutta rakennuskokonaisuutta.

Terveyskeskusten tulevaisuus yhä auki

Tapio Solonen piti lyhyen katsauksen terveyskeskusten tilanteeseen. Maunulan, Paloheinän, Pihlajamäen ja Oulunkylän lähiterveysasemien puolesta toimiva työryhmä pitää aktiivisesti yhteyttä sotepe-lautakuntaan ja viranhaltijoihin sekä on järjestämässä asukastilaisuutta alkuvuodelle. Ratkaisut lähiterveysasemien tulevaisuudesta ovat yhä auki ja niihin voidaan edelleen vaikuttaa.

Tuusulanväylän kaupunkibulevardi puhuttaa

Kerroin Tuusulanväylän muuttamisesta kaupunkibulevardiksi, joka toteutuisi tämänhetkisten tietojen mukaan aikaisintaan 2030-luvulta alkaen. Vaikutusalueella olevien Käpylän, Metsälän, Oulunkylä, Maunulan ja Pakilan asukasyhdistykset ovat tehneet nettikyselyn, jolla kartoitetaan alueiden asukkaiden mielipidettä kaavarungosta. Kyselyn tulokset tullaan julkaisemaan alkuvuodesta asukastilaisuudessa, jonne kutsutaan kaupunkiympäristö-lautakunnan jäseniä ja viranhaltijoita.

IF Gnistan vuoden 2023 oulunkyläläinen!

Seuraavaksi olikin vuorossa vuoden 2023 Oulunkyläläisen julkistaminen. Seuran johtokunta päätyi yksimielisesti valitsemaan jalkapalloseura IF Gnistanin sen tekemän pitkäaikaisen ja laadukkaan juniorityön ja edustusjoukkueen Veikkausliigaan nousumahdollisuuden vuoksi. Nousu liigaan varmistui asukasiltaa seuraavalla viikolla. Tunnustusta olivat vastaanottamassa seuran varapuheenjohtaja Patrik Ekström, Vera Saastamoinen naisten edustusjoukkueesta sekä Adrian Barrazan junioreista. Patrik Ekström kertoi Gnistanin toiminnasta ja tulevasta juhlavuodesta. Seura juhlii tänä vuonna 100-vuotissynttäreitään monin tapahtumin, joista kuulemme varmasti pian.  Pelaajaedustajat kertoivat omasta pelaajaurastaan ja tavoitteistaan sekä seuratoiminnan yhteisöllisyyden suuresta merkityksestä elämäänsä. 

Uusi johtokunta valittiin

Kukitusten ja aplodien jälkeen pääsimme aloittamaan seuran sääntömääräisen syyskokouksen.  Kokoukselle esiteltiin vuoden 2024 toimintasuunnitelma ja talousarvio, jotka hyväksyttiin.  Päätettiin pitää jäsenmaksut ennallaan eli henkilöjäsenen maksu on 15 euroa, yhdistyksen 35 euroa ja yrityksen 55 euroa. Seuran puheenjohtajaksi vuodelle 2024 valittiin Marja Markko.  Johtokunnasta jäi pois Arno Moliis ja hänen tilalleen valittiin Liisa McEwan. Esittelemme johtokunnan seuraavassa Oulunkyläinen-lehdessä.

Ensi vuonna Oulunkylä-Seura 50-vuotta

Myös Oulunkylä-Seuralla on edessään syntymäpäivät – seuran perustamisasiakirjan allekirjoittivat 30.9.1975 Veli Krogerus, Mauno Pihlaja ja Kaisa Vuorisalo. Yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja oli Krogerus ja varapuheenjohtaja Eero Rantala. Merkintä yhdistysrekisteriin tehtiin 19.2.1976. Juhlimme seuran 50-vuotista toimintaa vuonna 2025 ja kutsumme teidät kaikki mukaan. Millaiset juhlat te haluaisitte?

Teksti: Marja Markko
Kuva: Toni Pakarinen

Share