Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Uutiset

Ravintola-arvio: Käpylän Belle Baguette

Kuvassa on lautasellinen herkullista salaattia, kahvikuppi ja muita astioita.

Belle Baguetten salaattiannos. Kuva: Marja Markko

Osoite: Koskelantie 56, Koskelantien ja Joukolantien risteyksessä, Belle Baguette (bellebaguettefinland.com)

Liikenneyhteydet: bussilla Käpyläntien tai Koskelantien pysäkille ja oman auton saa kadun varteen.

Avoinna: maanantai-tiistai klo 7.30-16, keskiviikko-perjantai klo 7.30-18 ja lauantai klo 9-17, sunnuntaina suljettu.

Hinnat: testipäivänä lounassalaatti 12,90 ja kannullinen teetä 4,00.

Tilat: entisen ravintola Soseen paikalla.  Pieni, noin 20 istumapaikan viihtyisä tila, jossa isot ikkunat Koskelantielle.  Neutraalit, lämpimät sisustusvärit – puuta, vihreää samettia ja mustaa metallia.  Sisälle ei mahdu vaunujen tai pyörätuolin kanssa koska oviaukko on kapea – talo on rakennettu 1944 ja liiketila tarkoitettu kivijalkamyymäläksi.  Kahvilatilan nurkkaan oli sisustettu leikki-ikäisille oma pöytä.  Taustamusiikki on sopivan vaimeaa ja 50-60 -luvun tyylistä, soul-/bluesvaikutteista.

Palvelu: ystävällistä, lämminhenkistä ja avuliasta

Yritys: keväällä 2020 perustettu Belle Baguette Oy on perheyritys, jolla on kaksi kahvilaa – Käpylässä ja Jätkäsaaressa – sekä kaupunginosissa kiertävä leipomoauto. Yritykseltä voi tilata myös cateringin omiin juhliinsa vaikka kioskivaunussa.

Päätoimittajan vinkistä kävin Käpylän kolmisen kuukautta auki olleessa kahvilassa alkuvuoden keskiviikon iltapäivänä. Pöydissä istui kymmenkunta asiakasta ja uusia tuli aika tasaiseen tahtiin.  Osa osti mukaansa leivonnaisia tiskistä, joka oli täynnä herkullisen näköisiä ranskalaisia croisantteja manteleilla ja ilman, tai juureen leivottuja leipiä. Belle Baguetten myymät tuotteet tulevat leipomoista L’Artisan ja Tintin juurilla. Kakut yritys tekee itse.

Tilasin itselleni lämpimän vuohenjuustosalaatin ja haudutettua mustaa teetä, jota sainkin ilokseni koko pannullisen. Salaatti oli varsin runsas ja juustokiekko paksu sekä hyvin maustettu. Mukana tuli myös tuoretta leipää ja sormisuolalla koristeltua voita. Annos oli mielestäni hintansa väärti ja tulin kylläiseksi. Lounaslistalla oli myös kaksi muuta salaattia sekä täytettyjä leipiä ynnä Käpylä Special eli vuohenjuusto toast. Myös mehu-smoothie-smoothie bowl -lista näytti kiinnostavalta – taidan testata sen keväämmällä.

Belle Baguette on viihtyisä ja jotenkin kodikas paikka, jonne palaan varmasti ystävieni kanssa vaikka aamiaiselle.  Sitä saa nimittäin koko päivän ja vaihtoehtojakin on kolme!

Tarkoituksenani on jatkaa tutustumista myös muihin lähialueemme lounaspaikkoihin ja kirjoittaa kokemuksistani. Vinkkejä ravintoloista ja kahviloista voit lähettää toimitukseen.

Teksti ja kuva: Marja Markko

Share