Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi Oulunkylä-Seura: Seuran uusi johtokunta on tarttunut työhön

Oulunkylä-Seuran logo

Oulunkylä-Seura ry

Nyt on vähän erikoisempi kirjoituspaikka. Istun Onnibussin yläkerran etuikkunapaikalla matkalla Heinolaan. Tämä on itse asiassa ihan turha reissu! Mutta on haettava auto korjaamolta, jonne se hinattiin rengasrikon vuoksi. Hiihtolomalaisten kotimatka pohjoisesta tyssäsi sananmukaisesti nelostien asfaltissa olleeseen teräväreunaiseen monttuun – kiitos vain tienhoito. Rengasrikkoja tuntuu nyt olevan liikkeellä vähän joka puolella maata.

Toki on mukaviakin tapahtumia. Suunnittelimme ystävieni kanssa taidenäyttelyvierailua Didrichsenille, joka olikin suljettu näyttelyn vaihdon vuoksi.  Siis oma moka, mutta hetken tuumittuamme päätimme mennä lounaalle Munkkiniemeen ja samalla haahuilla puistotiellä. Olin kyllä ihastuksissani miten paljon kivijaloissa oli kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja erilaisia muita palveluja. En tainnut nähdä yhtäkään tyhjää liikehuoneistoa.

Jututin muutamaa munkkalaista yrittäjää siitä kuinka he ovat pärjänneet. Vaikeita vuosia toki on ollut, mutta asiakasuskollisuus nousi selvästi esiin. Myös se, että esimerkiksi vaateliikkeet eivät kilpaile keskenään vaan jokaisella on hieman erilainen asiakaskunta. Munkkiniemen puistotie on helposti saavutettavissa ja mitaltaan sellainen, että liikkeestä toiseen on lyhyt matka. Ja mikä ilahduttavinta – ei ainuttakaan pohjoismaista ketjuliikettä vaan yrittäjät itse ottivat asiakkaat vastaan. Tuli kyllä vähän kade olo, mutta myös haave kivijalkayrittäjyyden leviämisestä Oulunkylään. Sitä yrittäjyyttä pitää sitten myös tukea – eikö niin?

Oulunkylä-Seura on saanut uuden johtokunnan, joka muodostuu pääosin vuoden 2023 jäsenistä.  Arno Moliis siirtyi usean aktiivivuoden jälkeen sivuun ja kiitämme häntä lämpimästi hyvästä toiminnasta seuran hyväksi. Arnon tilalle vuosiksi 2024–2025 valittiin Liisa McEwan. Liisa on toiminut jo vuoden verran ulkojäsenenä Mäkelänkadun bulevardikaupunki -suunnittelua seuraavassa ryhmässämme ja pitänyt aktiivisti yhteyttä Oltermannintien taloyhtiöihin, jotka ovat bulevardin suunnittelualueella.

Kerron toisaalla tässä lehdessä asukastilaisuudesta, joka järjestettiin noiden bulevardisuunnitelmien pohjalta järjestetyn asukaskyselyn tulosten julkistamiseen. Tähän kyselyyn yhteistyöryhmämme sai kaksi kertaa enemmän vastauksia kuin kaupunki omaan KerroKantasi -kyselyynsä! Kiitos kaikille teille, jotka kerroitte mielipiteenne. Saimme hyviä ja napakoita vastauksia.

Oulunkyläntien ja Oulunkylän keskustan suunnitelmien etenemisestä kaupunki tiedottanee tulevan kevään aikana, joten seuratkaa heidän tiedotustaan (suosittelen Helsingin kaupungin Suunnitelmavahdin tilaamista) sekä seuran tiedotteita FB:ssa.

Pysykää aktiivisina!

Teksti: Marja Markko, Oulunkylä-Seura ry:n puheenjohtaja

Share