Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Iiro Rantala ja Lotta Kuusisto Oulunkylän Seurahuoneella

Iiro Rantala ja Lotta Kuusisto seisomassa sinisen seinän edessä

Iiro Rantala ja Lotta Kuusisto konsertoivat Oulunkylän Seurahuoneella. Kuva: Jari Kivelä

Pianisti Iiro Rantalan ja näyttelijä-tanssija Lotta Kuusiston Rakastan! Elämän mittainen matka -musiikkiesitys Stadin yhteisötalo Oulunkylän Seurahuoneella 16.5. on kahden intohimoisen taiteilijan luoma musiikin ja tekstin ilotulitus rakkaudesta, kuolemasta ja onnesta – elämästä. Konsertti on yhteisötalo Oulunkylän Seurahuoneen musiikkitoiminnan avajaiskonsertti.

Konsertissa kurkistetaan Rantalan ja Kuusiston elettyyn elämään, pelkoihin, toiveisiin ja nautinnon kohteisiin. Lotta Kuusiston esittämät tekstit ovat Eeva Kilven, Timo Parvelan, Tommy Tabermannin ja Claes Anderssonin kynistä. Tekstejä rytmittää Iiro Rantalan virtuoosinen pianismi. Musiikkina kuullaan muun muassa Rantalan sävellyksiä sekä J.S. Bachin, W.A. Mozartin ja Egberto Gismontin klassikoita.

Oulunkylän Seurahuoneella monipuolinen historia

Nykyisellä Stadin yhteisötalo Oulunkylän Seurahuoneella on kiinnostava ja monipuolinen historia. Talo on toiminut kylpylähotellina, kotina yksityishenkilöille, Pop&Jazz-opistona, Arcadan opetustilana, asukastalona ja nyt yhteisötalona. Oulunkylän Seurahuone profiloituu musiikkipainotteisena yhteisötalona.
-Paluu Oulunkylän Seurahuoneelle on nostalginen. Siellä vietin jokaisen arki-iltapäiväni, ikävuosina 13-17. Paikka todellakin tuli tutuksi. Siellä olivat pianotunnit, bänditreenit, Klaus Järvisen junior big bandin -treenit. Kerran soitimme ulkokonsertin siinä tien toisella puolella, kertoo Iiro Rantala.

-Klaus oli tietenkin haljeta ylpeydestä, kun hänen luomuksensa Pop&Jazz-opisto kasvoi ja kehittyi. Pian Seurahuone, yhdessä Oulunkylän Yhteiskoulun tilojen kanssa kävi pieneksi ja muutaman vuoden kuluttua oli aika siirtyä Arabiaan. Nimikin muuttui Pop&Jazz Konservatorioksi. Seurahuoneella on upea ja rikas historia. Toivottavasti toiminta jatkuu vireänä tästä eteenpäin, Iiro Rantala sanoo.

Lotta Kuusisto jatkaa:
-Oulunkylän Seurahuoneen kaunis ja romanttinen ulkokuori kätki 2000-luvun alussa sisäänsä helpotusta elämäni heikkoihin hetkiin. Perheemme kuopus ja kuusi vuotta vanhempi esikoinen olivat arjessa yhtä kuin kalenteri, kauppalista, pyykkivuoro ja ajopäiväkirja. Teatterityöt tehtiin siinä lomassa ja omaa aikaa oli öisin. Se verotti voimia ja kuva kaikkeen pystyvästä kanaemosta haalistui. Onni oli samassa tilanteessa oleva ystävä.

-Astelin Seurahuoneelle mammakerhoon. Voi mikä parin tunnin paratiisi, lämmin kyläyhteisö. Lapset leikkivät, kahvi porisi ja vertaistuen määrä! En ollutkaan ainoa maailmassa joka työpaikan parkkipaikalla havahtuu siihen, että lapsi on takapenkillä ja pysähdys päiväkodilla jäi väliin. Enkä ainoa joka kahvitusvuorollaan tuo kauppakassin sijasta roskapussin tarjolle. Seurahuoneen mammat! Lotta Kuusisto kertoo.

Teksti: Petri Pöyhönen, Oulunkylän Seurahuone

 kuva: Jari Kivelä

Iiro Rantala & Lotta Kuusisto: Rakastan! Elämän mittainen matka -tarinakonsertti Stadin yhteisötalo Oulunkylän Seurahuoneen musiikkitoiminnan avajaiskonsertti 16.5. klo 19.00.

Olet sydämellisesti tervetullut konserttiin!

Lisätiedot: Projektisuunnittelija Petri Pöyhönen, puh. 040 4857972, yhteisötalo Oulunkylän Seurahuone

Oulunkylän ovet avataan 16.5. klo 18.00, Oulunkylän Seurahuone, Larin Kyöstin tie 7. Rautavaara-huoneessa kahvitarjoilu.

Maksuton konsertti. Paikka varattava etukäteen Seurahuoneen vahtimestarilta: 040 162 8476.

Share