Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Ingacecilia, kauppa kuin karamelli

nainen liiketilassa tiskin takana seinällä koristeita ja lasikaappi

Inga Cecilia Aldén värikäs myymälä kutsuu vierailemaan. Kuva: Ingacecilia

Oulunkyläntie ykköseen, punaiseen tiilitaloon on avattu pari kuukautta sitten liike, jonka sisätilat tuovat vääjäämättä hymyn huulille. Korjausompelimo ja studiomyymälä on Inga Cecilia Aldénin ensimmäinen oma liiketila, jonka hän on värittänyt energiseksi seiniä ja tuotteita myöten.

Inga on koulutukseltaan vaatetusompelija sekä muodin ja puvustuksen muotoilija, joka on tehnyt mm ompelua tv-tuotantoihin. Yritys on saanut alkunsa jo vuonna 2019 tuotteinaan itse tehdyt korvakorut ja upcycling-laukut ja hiuskoristeet. Vierailin Ingan luona huhtikuun aurinkoisena perjantaina. Liiketilan etuosassa on esillä värikäs kokoelma korvakoruja ja donitseja sekä iso lasiovinen kaappi täynnä upeita vintagekankaita. Asiakas voi tilata haluamastaan kankaasta yksilöllisen laukun, joiden mallit ovat näkyvillä myymälässä. Pienistä kankaanpalasista Inga luo uskomattoman kevyitä ja värikkäitä korvakoruja, joita ei ole kahta täysin samanlaista paria. Hän muotoilee korukivet kankaiden ympärille usealla kerroksella epoksia ja liittää niihin allergiaystävälliset renkaat. Hiusdonitsien ystäviä kehotan piipahtamaan donitsibaarissa, josta voi tilata juuri itselle sopivan kierrätyskankaista valmistetun ja napakasti paikallaan pysyvän donitsin.

Ingacecilia on myös korjausompelimo. Voit viedä sinne käyttö- tai ulkoiluvaatteesi muokattavaksi tai korjattavaksi – Inga auttaa sinua muokkauksen suunnittelussa. Ompelimo ei tee uusia vaatteita mittatilaustöinä eikä myöskään käsittele nahkaa tai turkiksia. He eivät myöskään tee verhoiluja.  Itse vein Ingalle korjattavaksi tyttäreni silkkitunikan, jonka olin saanut lyhentymään väärällä pesutavalla. Sain myös kurkistaa ompelimon puolelle ja siellä oli hyvät työtilat sekä runsaasti erilaisia ompelukoneita.

Inga Cecilia – kertoisitko vielä mikä sai sinut ryhtymään yrittäjäksi Oulunkylään?
-Muutin Ogeliin reilu 3 vuotta sitten, ja muistan miten jo silloin katselin, että tämä kyseinen katu olisi tunnelmaltaan ihan täydellinen minun ompelimohaaveelleni. Tämä on mielestäni viihtyisää aluetta, mihin on helppo saapua niin julkisilla kuin autollakin. Kesällä 2023 lopulta päätin, että annan tälle haaveelle mahdollisuuden, heti kun lähialueelta tulee sopiva liiketila vastaan. Olen ollut valintaani erittäin tyytyväinen. Olen tuntenut oloni lämpimästi tervetulleeksi alueelle. Nyt on myös elämäni lyhyin työmatka.

Teksti: Marja Markko

Kuva: Ingacecilia

Lisää tietoja Ingaceciliasta ja aukioloajoista löydät täältä: https://www.ingacecilia.com/

Tarkoitukseni on jatkossakin kirjoittaa alueemme uusista nuorista yrittäjistä.  Vinkkejä voit lähettää suoraan lehden toimitukseen.

Share