Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Urheilu & liikunta, Uutiset

Kiva Yogan tunneille on helppo astua

Nainen joogastudion ikkunassa

Kiva Yoga sijaitsee Jokiniementie 46:ssa. Kuva: Lauri Nevanlinna.

Joogastudioita on Helsingissä runsaasti, mutta ne sijoittuvat ensisijaisesti keskustan ja kantakaupungin alueelle. Oulunkyläläinen Laura Nevanlinna halusi tuoda itselleen tärkeän hyvinvoinnin ja liikkeen muodon lähelle ihmisiä ja “omalle kylälle”.

-Syksystä 2022 aloitin opettamisen Kivalterintiellä Oulunkylässä. Tuntien kysynnän kasvaessa ajatus omasta studiosta alkoi itää. Koiralenkillä törmäsin vuokrausilmoitukseen Jokiniementiellä ja ihastuin tilaan. Kiva avasi ovensa vuodenvaihteessa 2023/2024, Laura Nevanlinna kertoo.

Laura Nevanlinnalla jooga tulee jo sukuperintönä.
-Olen harrastanut joogaa pienestä: isoäitini Kirsti Valanne oli Suomen ensimmäisiä joogaopettajia. Kiva on nimetty hänen mukaansa, sillä hän oli suurin innoittajani joogan pariin. Olen itse harrastanut niin hathajoogaa, astangaa kuin yiniä ja kokeillut monia muitakin erilaisia joogan muotoja – varmaan aika tyypillinen tarina monelle meidän oppilaallemmekin, Laura Nevanlinna kertoo.

Laura Nevanlinnan lisäksi Kiva Yogassa opettavat koulutetut joogaopettajat Virpi, Niina, Katja, Lea, joka on myös äänimaljahoitaja, sekä uusimpina lisäyksinä koulutetut pilatesopettajat Hanna ja Johanna. Kiva Yoga tulee tarjoamaan mm. aamutunteja, sekä äiti-vauvajoogaa ja senioritunnin päivisin syyslukukaudella. Yrityksen kaikki kaikki opettajat tekevät myös muuta työtä, Laura Nevanlinna esimerkiksi toimii konsulttina omassa yrityksessään.

Miksi joogaamaan kannattaa tulla juuri Kiva Yogaan?
-Kiva on oman kylän studio: lähellä Oulunkylän ja Käpylän asukkaita. Kynnyksemme on matalalla: kaikki tunnit sopivat myös uusille joogan harrastajille. Tarjontamme on monipuolista ja jokainen toivottavasti löytää meiltä itselleen sopivan tunnin – pilatesta tarjoamme, koska jokainen ei välttämättä koe joogaa omaksi lajikseen tai kaipaa vaihtelua harjoitteluunsa. Jatkossa suunnittelen Kivan laajentamista muille asuinalueille, jotka kaipaavat omaa, yhteisöllistä joogatilaa. Hauskinta on, kun huomaan oppilaiden tutustuvan toisiinsa ja viihtyvän tilassamme ja tunneilla, Laura Nevanlinna kertoo.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Lauri Nevanlinna

Lisätietoja: Kiva Yoga Oy, Jokiniementie 46

Share