Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Kotona Oulunkylässä -blogi: Ilahduttava vuoden alku Oulunkylän asuntokaupassa

Kotona Oulunkylässä

Oulunkylässä on tehty alkuvuonna 60 asuntokauppaa. Jos samalla tahdilla jatkuu, tänä vuonna tulee alueelle 240 toteutunutta asuntokauppaa, mikä olisi jo 22 % enemmän kuin vuonna 2023. Tehdyistä asuntokaupoista yksiöitä ja kaksioita oli puolet (29 kpl). Kolmioita myytiin kolmasosa (19 kpl) kpl ja isompia perheasuntoja myytiin 12 kpl. Perheasuntojen kauppamäärät ovat kasvussa ja kiinnostus niihin on lisääntynyt. Asiakkaat ovat aktiivisia netissä ja myös näytöillä liikkuu taas ihmisiä. Rivitaloja alueelta haetaan enemmän kuin Helsingissä keskimäärin. Kerrostaloissa haetuin huonelukumäärä on kolmio. Tänne tullaan sekä edullisen, että laadukkaan asumisen perässä. Eniten kysyntää on nyt 200 000–300 000 kerrostaloista ja yli 400 000 euron pientaloista (Etuovi 2024).

Mitä asunnon ostajan kannattaa huomioida juuri nyt?

Ostajalle tarjontaa ja varaa valita Oulunkylän asuntomarkkinassa on ennätyksellisen paljon: lähes 300 asuntoa on myynnissä alueellamme.

Suosittelen, että mahdollinen oma asunto myydään ensin, jotta vältetään markkinariskit ja ostajalle syntyy realistinen käsitys ostomahdollisuuksista, kun omasta nykyisestä kodista saadut tarjoukset konkretisoituvat. Pankkeja kannattaa kilpailuttaa tänäkin päivänä. Asunnon vaihtajan ei kannata olla harmissaan, mikäli oma tavoitehinta ei toteudu tai myynnistä syntyy jopa pientä tappiota, sillä väliraha pysyy samansuuruisena. Kun oma asunto on myyty, on ostajalla valttikortit käsissään ja mahdollisuus neuvotella hinnasta ja valita juuri se koti, joka parhaalta tuntuu. Uudistuotantokohteissa on monin paikoin tehty alennuksia ja hyviä kampanjoita on tarjolla runsain mitoin.

Vinkki asunnon myyjälle Oulunkylässä juuri nyt

Asuntokaupan uutisointi antaa hieman hajanaisen ja jopa ristiriitaisen kuvan markkinan tilanteesta, ja moni myyjä pohtiikin, että milloin olisi järkevä aika edetä myynnissä. Seuraan työssäni eri analyytikkoja ja asiantuntijalähteitä. Talousennusteiden ja korkoennusteiden perusteella arvioisin, että hinnat tulevat joko pysymään samalla tasolla tai jopa laskemaan alueellamme. Mitkään uutiset tai ennusteet eivät anna aihetta olettaa hintojen palaavan nopeasti vuosien 2021–2022 huipputasolle. Siksi vinkkini on, että jos haluat asuntosi myydä, toimeen kannattaa tarttua nyt ennemmin kuin jäädä toimimattomaan kotiin tai muuhun hankalaan tilanteeseen.

Oulunkylä on iloisesti nosteessa!

Asuntoa myydessä, ostaessa tai erityisesti vaihtaessa kannattaa nyt toimia. Hyvä aika on juuri silloin, kun on tarve asunnonvaihtoon. Oulunkylä on noussut jo 4. suosituimmaksi asuinalueeksi Helsingissä Oikotie.fi asuntoportaalin mukaan. Ihmiset haluavat muuttaa tänne, koska liikenneyhteydet ovat hyvät, palvelut paranevat, on hyvät koulut ja täällä on erinomaiset harrastusmahdollisuudet. Alueen hyvää meininkiä lisää myös Veikkausliigaan noussut jalkapallojoukkue Gnistan. Kiinteistömaailmalaisten keskuudessa puhutaankin jo Oulunkylä-ilmiöstä!

Kevätterveisin,

Markku Kilpeläinen, Kiinteistömaailma Oulunkylä-Käpylä, toimitusjohtaja

Share