Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Nuorten yksinäisyyden ehkäiseminen on yhteinen tehtävämme

nainen ja mies hymyilevät selfiessä

Mira Holappa ja Toomas Takala. Kuva: Mira Holappa

Yhteisvastuukeräyksen tavoitteena vuonna 2024 on nuorten yksinäisyyden torjuminen. Yksinäisyys koskettaa monia nuoria ja on merkittävä haaste niin yksilötasolla kuin koko yhteiskunnassa.

Kuinka voimme olla tukemassa yksinäisyydestä kärsiviä nuoria ja vastata yksinäisyyden tuomiin haasteisiin? Se on kysymys, johon olemme myös seurakunnassa pyrkineet etsimään vastauksia.

Tavoitteemme on tehdä sellaista nuorisotyötä, johon jokainen nuori on tervetullut täysin omana itsenään, ja joka on aidosti nuorten näköistä. Seurakunta elää mukana nuorten arjessa monella tavalla kouluissa, retkillä, leireillä, kerhoissa ja nuortenilloissa. Paikalla eri toiminnoissa on turvallisia aikuisia, ja nuoret saavat tavata toisiaan ja rakentaa omia sosiaalisia verkostoja.

Torstai-iltaisin kokoonnumme nuorteniltaan, joka on matalan kynnyksen toimintaa seurakunnan nuorisotila Kakkosella. Siellä pelataan, syödään, hiljennytään, keskustellaan nuoria kiinnostavista asioista sekä ollaan ihan vain läsnä toinen toisillemme. Tavoitteena on, että jokainen nuori tulee kohdatuksi omana itsenään ja saa tukea omaa elämää koskettaviin kysymyksiin.

Nuorten yksinäisyyden torjunta on yhteistyötä. Seurakunnan nuorisotiimi tekee tiivistä yhteistyötä koulujen, nuorisotalojen, nuorisotyön järjestöjen ja kaupungin sosiaalipalveluiden kanssa. Kumppanuudet muiden kanssa ovat tärkeitä, jotta apua oman elämän haasteisiin olisi tarjolla matalalla kynnyksellä.

 Tässä työssä loppujen lopuksi olemme mukana me kaikki – ystävinä, naapureina, työtovereina, ohikulkijoina. Ettei kukaan jäisi yksin.

Teksti: Nuorisotyönohjaaja Mira Holappa & Nuorisotyön pappi Toomas Takala
Oulunkylän seurakunta

Kuva: Mira Holappa

Share