Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylä-Seuran blogi: Hyviä uutisia Oulunkylästä

Oulunkylä-Seuran logo

Oulunkylä-Seura ry

Sitten viime lehden paljon on taas tapahtunut Oulunkylässä ja olen saanut olla mukana monessa mukavassa tapahtumassa.

Itselleni ihka ensimmäinen kerta Veikkausliigan matsissa oli kyllä hieno kokemus. Ja se matsihan oli tietysti Gnistanin ensimmäinen liigaesiintyminen kotikentällä vastassaan Inter. Tuloksen jo tiedättekin. Täydet katsomot, katsojien herkeämätön kannustus ja upeat maalit saivat minutkin (!) pomppaamaan paikoiltani, huutamaan ja taputtamaan. Junnukatsomon into ja aikuisten fanien mainiot kannustushuudot – ihan mahtavaa! Tuntui kuin koko kylä olisi ollut lehtereillä.

Maalis- ja huhtikuun aikana olemme järjestäneet Seurahuoneella muutamia erityisesti turvallisuuteen liittyviä tapahtumia. Ensimmäisessä turvallisuusillassa teemana oli arjen turvallisuus ja toisessa kodin 72 tunnin varautuminen. Kouluttajina oli kaupungin, poliisin ja Helpen ammattilaisia, joiden esitykset herättivät runsasta keskustelua ja tärkeitä kysymyksiä. Kummassakin tilaisuudessa oli paikalla kolmisenkymmentä asukasta. Huhtikuun alkupuolella kokoontui toistakymmentä asukasta keskustelemaan ”Turvallinen aikuinen” koulutuksen käynnistämisestä. Turvallinen aikuinen on se, joka ei käännä selkäänsä vaan puuttuu esimerkiksi kiusaamiseen tapahtui se sitten koulussa, kaduilla tai somessa. Tarkoitus on kouluttaa asiaan sitoutuneista aikuisista ydinryhmä, jonka jäsenet voivat jalkautua vaikka välitunneille tai toimia välittäjinä perheissä, jossa tarvitaan apua kiusaamistilanteissa uhrin/tekijän tukena. Tästä saatte lisätietoa syksyllä.

Huhtikuun puolivälissä lauantaina Nuorisotalo piti ovensa auki illalla yli 13-vuotiaille. Työntekijöiden tukena oli Oulunkylän toimijaverkostosta lisäaikuisia seurakunnasta, Martoista, Oulunkylä-Seurasta ja Vertsun Kohtaamosta. Paikalle tulleille n 50 nuorelle tarjottiin tortilloja täytteineen, erilaisia pelejä sekä turvallista yhdessäoloa. Tapasimme iloisia, kohteliaita ja toisiaan hyvin kohtelevia nuoria. He kirjasivat ideoitaan ja toiveitaan tuleviin viikonloppuiltoihin, joita on syksykaudella tarkoitus järjestää kerran kuukaudessa. Toimijaverkosto tarjoaa ruokailun ja on mukana turvallisina vaan ei mielipiteitään tyrkyttävinä aikuisina.

Ja vielä hieman kaavoituksesta. Asukasilta järjestettiin kirkolla 24.4. ja teemana oli Oulunkylän keskustan tarkennetut suunnitelmat, jotka menevät kaupunkiympäristölautakuntaan kesäkuun alkupuolella. Lisäksi saimme lisätietoa Oulunkyläntien varren rakentamisesta ja liikenneratkaisuista. Nämä suunnitelmat tulevat nähtäville ja kommentoitaviksi ilmeisimmin toukokuussa. Myös Mäkelänkadun kaupunkibulevardin kaavarunko on ollut kaupunkiympäristölautakunnassa 23.4. jolloin se jäi vielä pöydälle. Projektia seuraava kaupunginosayhdistysten ryhmä vie lautakunnan jäseniä – toivottavasti mahdollisimman monia – maastokävelylle perjantaina 26.4. kertoen samalla heille suunnitelmien kipukohdista asukkaiden näkökulmasta.

Kesäkuussakin tapahtuu jotain mukavaa. 8.6. järjestämme yhdessä yhteisötalo Seurahuoneen kanssa Ogelin kyläjuhlat ja 14.6. vietetään radan pohjoisen alikulun seinään tulevan taideteoksen julkistamisjuhlaa. Paikalle saapunee myös kaupungin yläportaan edustajia. Päivitämme seuran nettisivua ja FB-sivua aina kun uutta tietoa on saatavilla.

Mukavaa kesää teille kaikille!

Teksti ja kuva: Marja Markko, Oulunkylä-Seuran pj.

Share