Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Veräjälaakso

Veräjälaaksossa Yökorista ja Palokavereita Vapun alla

tulensammutus opetusta Yökoris-tapahtumassa

Yökoris-tapahtumassa opetettiin myös tulen sammuttamista. Kuva: Pekka Rintala

Hiljaisessa Veräjälaaksossa oli lauantaina 27.4. vipinää. Päivän aloitti Oulunkylän ala-asteen Ogelifest. Sää oli aurinkoinen ja Veräjälaakson sivupisteen suojaisella hiekkakentällä tuoksui vohveleilta ja kahvilta. Perheet tulivat tutustumaan lasten esityksiin ja tuotoksiin. Iloinen puheensorina hattarajonossa vaihtui jonon loppupäässä pahaan mieleen – hattarat loppuivat kesken kuten myös monet muutkin tarjottavat. Tuntui että pitkään jatkunut talvi haluttiin kertaheitolla jättää taakse ja sitä näytettiin lähtemällä ulos kodeista ja konttoreista. Yleisömenestys oli yllätys järjestäjille.

Illalla samalta koulun pihalta kantautui rytmikäs musiikki Namikan Yökoriksen merkeissä. Makkaraa ja mehua tarjoili Veräjälaakson Kohtaamo Oulunkylä-Seuran sponssaamana. Alkusammutusta saivat mukana olijat kokeilla Helsingin Pelastusliiton ja Laurean Palokaveri-hankkeen tuella, nyt Puistolan VPK:n ohjaamana.

Tosi toimiinkin VPK:n pojat joutuivat, pelaillessa kun voi vaikka mätkähtää polvilleen. Näin kävikin eräälle pelaajalle ja kun hetken mietittiin, mistä saataisiin laastaria, niin huomattiin että apu olikin paikalla. Viidestä kahdeksaan pelailtiin ja kun piti lopettaa, nuoret halusivat tietää, koska on seuraava kerta.

Helsingin NMKY on järjestänyt näitä tapahtumia eri puolilla pääkaupunkiseutua jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Tapahtumien aikataulu löytyy Yökoriksen Instagramista @yokorishelsinki sekä Namikan Yökoris-appista. Kyllä Yökoris-auto löytää tiensä kesän mittaan myös Pikkukosken kentälle, mutta ilmaan jäi myös selvästi leijumaan nuorten toive Veräjälaakson omista tapahtumista.

Teksti: Outi Mononen

Kuva: Pekka Rintala

Share