Osoite: Maaherrantie 34, lähellä linjan 15 pysäkkiä ja juna-asemaa
Avoinna: ma-pe 10.30-21 ja la-su 12-21
Yhteystiedot: 040-4834451, https://www.burgercompany.fi
Burger Company -ravintola avattiin helmikuussa 2020 Jätkäsaareen ja se toimi cloud kitcheninä. Ensimmäinen kivijalkaliike avattiin vuoden päästä ja vuonna 2022 toiminta laajeni Turkuun. Kesällä 2023 Helsinkiin avattiin kaksi uutta ravintolaa ja ruokalistaa kehitettiin huomioimaan erikoisruokavaliot. Tällä hetkellä franchise-periaatteella toimivia ravintoloita on Helsingin lisäksi myös Turussa, Hyvinkäällä ja Porissa. Syyskuun puolessavälissä avattu Oulunkylän ravintola on ketjun kuudes pääkaupunkiseudulla. Yrittäjänä toimii Andrian Satrio, joka vetää myös Porin toimipistettä.
Burger Company on avattu paikalla aiemmin toimineen venezuelalaisen ravintolan tiloihin. Andrian kertoi, että uusi tila remontoitiin ja varusteltiin noin kuukaudessa. Kävin lounaalla avajaisten aikoihin ja silloin remonttia viimeisteltiin sivuhuoneessa, jota voi myöhemmin myös varata yksityistilaisuuksiin. Ravintola oli aika kaikuisa ja katon valkoiset valot kolkot. Tähän on kuulemma tulossa muutos.
Tilasin lounasburgeraterian, mutta vaihdoin pihvin BC Plant Based™-versioon. Lounaan 12,70 euroa maksaneeseen annokseen kuuluivat myös ranskalaiset ja tölkki limua sekä kahvi. Paikalla oli kymmenisen asiakasta, joten sain annokseni nopeasti. Tilauksen valmistumista saattoi seurata seinällä olevasta näytöstä. Tilaus tuotiin pöytään muovikorissa. En voi sanoa olevani burgeri-tyyppi etenkään kun niiden syöminen edes jotenkin salonkikelpoisesti ei vain onnistu. Tämän syöminen meni hyvin, koska hampurilainen ei ollut jättikokoinen ja täytteitä tursuava. Sämpylän maku oli todella positiivinen yllätys – kuohkea perunasämpylä! Sekä se, kastike, että välissä ollut pihvi on tehty Burger Companyn tilauksesta ja vain heille. Viereisessä pöydässä istunut tuttava kehui lihasta tehtyä pihviä todella hyväksi. Minustakin tilaamani kokonaisuus oli hyvänmakuinen. Ranskalaiset maistuivat perunalle eikä friteerausöljylle. Burgerit maksavat 10,95 – 12,75 ja ateriana +4,95. Andrianin mukaan he eivät pyrikään kilpailemaan suurten hampurilaisketjujen kanssa. He haluavat panostaa laatuun ja olla osana yhteisöä. Sen vuoksi yritys tukee Gnisun junnutoimintaa eri tavoin, joista Andrian lupasi kertoa lähiaikoina. Lisäksi hän aikoo järjestää ravintolassaan pari kertaa kuussa live-esiintymisiä, joten kiinnostuneet taiteilijat olkaa yhteydessä häneen.
Ravintolasta saa ruokajuomaksi myös olutta ja viiniä.
Seuraavaksi taidan piipahtaa Tuusulantien toisella puolella katsastamassa mahdollisia uusia ravintoloita. Onko vinkkejä?
Teksti: Marja Markko
Kuva: Burger Company