Ravintola: Lungi Mexican Food, puh 045-8454258, www.lungimexican.com, lungimexicanfood@gmail.com, @lungimexicanfood
Osoite: Kylänvanhimmantie 29, Ogelin ostarin sisäpihalla
Avoinna: arkisin 10.30–21.00, la11.00–22.00 ja su 11.00–21.00
Ogelin ostarin sisäpihalle on avattu pari kuukautta sitten pieni meksikolaisen ruoan ravintola. Se sijaitsee tilassa, jossa aikanaan toimi mm Old Stone. Ravintolatila on tosi pieni, istumapaikkoja vain noin kymmenen. Kesäaikaan paikkoja löytyy myös ravintolan edustalta. Annoksia voi toki tilata myös Woltin ja Foodoran kautta.
Lungi Mexican Food:in perustaja Nadia Rahbar on kokenut ravintoloitsija ja kokki, joka on 35 vuoden ajan tehnyt ruokaa paitsi synnyinmaassaan Iranissa, myös muissa Lähi-Idän maissa sekä jo vuosia nykyisessä kotimassaan Suomessa. Hän oli käynnistämässä mm kauppakeskus Eastonin BiBi-ravintolaa luoden sen persialaisen menun. Iranissa toimii edelleen Nadia Rahbarin 2000-luvun alkupuolella perustama ravintola nimeltään Metso.
Kävimme Tonin kanssa eräänä tiistai-iltana tutustumassa ravintolaan, sen isäntään ja pariin ruoka-annokseen. Hän valmistaa burritoja, tacoja ja quesadilloja neljällä eri päätäytteellä, joista yksi on seitania. Hän tekee itse kaikki majoneesit, salsat ja guocamolet. Valitsimme annoksiksi nyhtöpossulla täytetyt tacot ja nyhtökanalla täytetyt quesadillat. Juomaksi aitoa meksikolaista ananasmehusoodaa.
Huolella valmistetut ja kuumat annokset maistuivat todella hyviltä ja raikkailta. Ne oli maustettu maltillisesti ja lisäpotkua sai itse lisätä tarjolla olevista chilikastikkeista. Maussa kyllä huomasi, että täytteet oli tehty itse eikä oikaistu valmiilla purkkikastikkeilla. Annosten hinnat ovat 11,00 – 13,50 euroa raaka-aineesta riippuen.
Kylälle on kaivattu uusia ruokapaikkoja ja tämä pieni ravintola on ehdottomasti visiitin väärti. Kun isännällä on aikaa, hänen kanssaan on tosi mukavaa jutella. Vain yksi toive olisi – voisiko musiikin vaihtaa meksikolaiseksi?
Teksti: Marja Markko
Kuva: Toni Pakarinen